Jelgavā apturēta nelegālā cigarešu ražošana

© Foto : pixabayСигарета в пепельнице
Сигарета в пепельнице - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reida laikā konfiscēts vairāk nekā miljons cigarešu un gandrīz divas tonnas tabakas.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. 2018. gada novembra beigās Jelgavā Valsts policija apturējusi moderni ierīkota nelegāla cigarešu ražošanas ceha darbību, kurš sācis strādāt pavisam nesen, ziņo iestāde savā Facebook lapā.

Kratīšana cehā notika 29. novembrī, kopumā tur tika atrasts un atsavināts aptuveni 1 150 000 nelegālo cigarešu bez nosaukuma, 1,9 tonnas tabakas, cigarešu izgatavošanai paredzētie papīri un filtri, kādas pazīstamas cigarešu markas paciņas un bloki, tāpat tur atradās arī modernas cigarešu izgatavošanas un pakošanas iekārtas.  Tāpat tika aizturēti astoņi cilvēki vecumā no 27 līdz 60 gadiem, trīs no tiem nav Latvijas pilsoņi.

Cigaretes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvā aizturēta kravas automašīna ar cigarešu kontrabandu par diviem miljoniem eiro

Tika uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju ja tas ir izdarīts lielā apmērā un to izdarījusi organizēta grupa. Vainīgiem var draudēt brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem.

Lielākā daļa – 66,7% – kontrabandas cigarešu tiek piegādātas uz Latviju no Baltkrievijas. Vēl 10% nāk no Krievijas. Latvijas ikgadējie zaudējumi no nesamaksātajiem nodokļiem par cigaretēm sastāda aptuveni 59 miljonus eiro. Galvenais kontrabandas iemesls ir būtiska cenu starpība.

Kopumā Eiropas valstīs vērojama cigarešu patēriņa samazināšanās – 2017. gadā, salīdzinot ar 2016. gadu, tā samazinājās par 3%, bet kontrabandas cigarešu patēriņš samazinājās par 7,4%.

Ziņu lente
0