Matīss: vajadzētu atteikties no e-taloniem Rīgas sabiedriskajā transportā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme bijušais pagaidu vadītājs atgādināja, ka e-talonu sistēma ir novecojusi un darbojas tikai dažās pasaules valstīs.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. Jāatsakās no novecojušās e-talonu sistēmas Rīgas sabiedriskajā transportā un jāievieš norēķini ar bezkontakta karšu palīdzību, intervijā Latvijas avīze paziņoja Rīgas pasažieru pārvadātāja "Rīgas satiksmes"pagaidu valdes vadītājs Anrijs Matīss.

Viņš norādīja, ka e-talonu sistēma ir novecojusi un darbojas tikai dažās pasaules valstīs.

"Tā neatbalsta bezkontakta maksājumu kartes. Ārzemnieks, atlidojis Rīgas lidostā, sabiedriskajā transportā ar bankas karti nevar norēķināties. Viņam jāmeklē, kur nopirkt e-talonu!" – saka Matīss.

Pēc viņa domām, nākotnē skolēni un studenti sabiedriskajā transportā varēs izmantot savas ISIC kartes, bet pilsoņu kategorijas ar atlaidēm – ID kartes. Patlaban e-talonu sistēmā ID kartes izmantot nav iespējams.

Matīss atgādināja, ka līgums par e-talonu sistēmu beigsies pēc gada un desmit mēnešiem un pēc tam ir jāsāk jaunas sistēmas izstrāde.

Троллейбус №15 в Риге - Sputnik Latvija
"Zaķi" pret paša gribu: braucienu uzskaites sistēma strādā "kā pagadās"

"Pasažieru vilcienā var norēķināties ar Mobilly, bet Rīgas sabiedriskajā transportā – nevar. Tas pats attiecas uz maksu par autostāvvietu – "Rīdzinieku kartes" īpašnieki ar 20% atlaidi var norēķināties tikai ar Rīgas satiksmes lietotni. Tas ir jārisina," – teica Matīss.

Viņš piebilda, ka Rīgas satiksme strādā ar zaudējumiem, toties meitasuzņēmums Rīgas karte gūst peļņu četru miljonu eiro apmērā. Ir nepieļaujami tādā veidā pārsūknēt naudu uz meitasuzņēmumu.

Iepriekš Matīss pameta uzņēmuma Rīgas satiksme pagaidu valdes vadītāja vietu, ņemot vērā problēmas ar uzņēmuma budžetu, bankrota risku, nevēlēšanos parakstīt neizdevīgus līgumus, lai saglabātu budžeta līdzekļus. Viņš uzsvēra, ka Rīgas dome nevēlas pieņemt tādus lēmumus, gluži otrādi, jūtama vēlme visu slēpt.

Matīss pauda cerību, ka viņa lēmums pamest amatu liks Rīgas domei padomāt, bet Rīgas satiksmes valdei – sākt darbu. Galvaspilsētas sabiedriskā transporta uzņēmuma pagaidu vadītāja amatu ieņēmis valdes loceklis Ernests Saulītis.

Ziņu lente
0