Lidl sola lielas algas

CC0 / Bambizoe / LIDL SupermarketЛоготип немецкой торговой сети Lidl
Логотип немецкой торговой сети Lidl - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidl Latvijā piedāvā trīs vakantās vietas – kvalitātes nodaļas projektu menedžeris, datu aizsardzības speciālists, iepirkumu projektu vadītājs.

RĪGA, 6. marts — Sputnik. Lidl vadītājs Lietuvā un projektu menedžeris Igaunijā Radostins Rusevs-Peine pastāstīja Dienas Bizness, ka arī Latvijā plānots nodrošināt lielas algas.

Loģistikas centra darbinieku un pārdevēju alga Lietuvas Lidl no šī gada sākuma pieaugs par 7%. Uzņēmums piedāvās arī papildu bonusus. Darbinieku alga pieaugs neatkarīgi no stāža. Patlaban Lietuvā ir 41 Lidl veikals, uzņēmumā strādā 1813 darbinieki.

Вид на зимний Вильнюс - Sputnik Latvija
Viļņā uzbūvēs jaunu tirdzniecības centru

Pērnā gada septembrī vidējā alga Lidl bija 740 eiro. Interneta portāls navva.org, atsaucoties uz Lidl ziņu presei, pastāstīja, ka tīkla veikalu darbinieku alga Viļņā pieaugusi no 740 līdz 792 eiro, bet loģistikas centra darbinieka alga Kauņā – no 870 līdz 931 eiro. No pagājušā gada motivācijas sistēmu Lietuvā paplašinājis arī tirdzniecības tīkls Maxima. Motivācijas sistēma varētu izmaksāt aptuveni 0,3 milj. eiro mēnesī. Savukārt tirdzniecības uzņēmums Iki Lietuvā no pagājušā gada oktobra palielinājis algu veikalu darbiniekiem par 10%. Latvijā tirdzniecības sektorā strādājošo vidējā alga ir atkarīga no uzņēmuma, likmes, darbinieka pieredzes un citiem faktoriem.

Iepazīstoties ar sludinājumiem portālā CV Online, redzams, ka SIA Rimi Latvija veikala vadītāja alga sasniedz 900-1300 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas, bet pārdevēja-kasiera stundas likme ir 3,30-3,50 eiro. SIA Maxima Latvija veikala direktoram sola 935-1100 eiro pirms nodokļu nomaksas, kasiera stundas likme – 2,95-3,10 eiro bruto. Veikalu tīkls Top! sludinājumā norāda, ka pārdevēju algas svārstās no 400 līdz 700 eiro, maiņas vadītājs saņem 700-800 eiro bruto.

Tirdzniecības tīkls Lidl - Sputnik Latvija
Kur strādāt Latvijas iedzīvotājiem: Vācijas vēstnieks iesaka Lidl

Patlaban Lidl Latvijā piedāvā trīs vakantās vietas – kvalitātes nodaļas projektu menedžerim sola maksāt 1750-1920 eiro, datu aizsardzības speciālistam – no 16 tūkst. līdz 20 tūkst. eiro gadā, bet iepirkumu projektu vadītājam – līdz 25 tūkst. eiro gadā.

Patlaban minimālā alga Latvijā ir 430 eiro, Lietuvā – 400 eiro, Igaunijā – 540 eiro. Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati liecina, ka vidējā alga brutto 2017. gadā mazumtirdzniecībā, izņemot automašīnu un motociklu tirdzniecību, Latvijā sastādījusi 636 eiro.

2017. gada septembrī Vācu tīkls Lidl informēja par ieceri ienākt Latvijas un Igaunijas tirgū.

"Igaunija un Latvija ir mazumtirdzniecības tirgi, kuros Lidl koncepcija – piedāvāt kvalitatīvu produkciju par zemām cenām – nodrošinās augstu klientu gandarījuma līmeni. Šī iemesla dēļ mēs plānojam iziet šajos tirgos," – tolaik pastāstīja Lidl pārstāvniecības Lietuvā Saziņas un korporatīvo lietu departamenta vadītāja Agne Dālija Gaižauskiene.

Магазин IKEA в Риге - Sputnik Latvija
IKEA un Lidl varētu atstāt mazos veikalus bez pārdevējiem

Viņa norādīja, ka Lidl var un vēlas parādīt, ka vietējā ekonomika ar tās piegādātājiem, kā arī patērētāji gūs labumu no tirgus paplašināšanās.

Lidl veikali ir visās Eiropas Savienības valstīs, izņemot Latviju un Igauniju. Pirms 17 gadiem Lidl jau plānoja ekspansiju Latvijā un nopirka septiņus zemes gabalus Rīgā veikalu celtniecībai, taču vēlāk no tiem atbrīvojās.

Ierodoties Lietuvā 2016. gadā, kompānija Lidl atvēra 15 tirdzniecības centrus lielākajās valsts pilsētās, arī Klaipēdā, Šauļos un Mažeiķos.

Latvijā tīkls parādīsies ne tikai Rīgā, Jēkabpilī un Daugavpilī, iespējams, veikali vērs durvis arī Liepājā, Jūrmajā, Tukumā, Rēzeknē un citās pilsētās.

Ziņu lente
0