Iespējams pasta tarifu pieaugums sūtījumiem no Latvijas uz Lielbritāniju

© Sputnik / Sergey MelkonovПочтовый ящик
Почтовый ящик - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brexit ietekmēs arī pasta sūtījumu cenas – tarifi pieaugs, ja netiks panākta atbilstoša vienošanās.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Iespējams pasta tarifu pieaugums sūtījumiem no Latvijas uz Lielbritāniju, ka netiks panāktas vienošanās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības, pastāstīja Latvijas Pasts pārstāve Latvijas Radio ēterā.

Gundega Vārpa, "Latvijas Pasts" pārstāve pastāstīja, ka tarifi var mainīties atklātnēm, banderolēm, vēstulēm un sīkpakām uz Lielbritāniju – tām tiks noteikti tarifi, kas atbilst sūtījumiem uz valstīm ārpus ES.

Заготовка леса. Архивное фото - Sputnik Latvija
Latvijas kokapstrādes uzņēmumi nepametīs Lielbritānijas tirgu pēc Brexit

Ja vienošanos izdosies panākt, būs nepieciešams fiksēt virkni noteikumu darbā ar pasta sūtījumiem. Latvijai Lielbritānija ir viens no lielākajiem partneriem no pasta sūtījumu viedokļa. Bez vienošanās par Brexit no 30. marta stāsies spēkā noteikumi, kas patlaban izstrādāti darbam ar jebkuru citu valsti ārpus ES.

Gundega Vārpa atgādināja, ka tarifi pieaugs. Viņa pastāstīja, ka atklātne no Latvijas uz jebkuru ES valsti patlaban maksā 64 centus, bet uz jebkuru citu valsti – 71 centu.

Latvijas Banka jau ir aprēķinājusi, ka Latvijas IKP līmenis trīs gadu laikā pēc Brexit varētu būt par 0,8-1,7% mazāks nekā gadījumā, ka Apvienotā Karaliste paliktu ES sastāvā.

Ziņu lente
0