Politika

"Šajā jaunajā cīņas etapā par galveno mērķi esmu kļuvis es": Rīgas mēra atklāsme

© Sputnik / Sergey MelkonovМитинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова
Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bez speciālas priekšvēlēšanu kampaņas, bez gatavošanās, Rīgas mērs Nils Ušakovs cenšas iekļūt Eiroparlamentā. Iemesls – cīņa pret "Saskaņu", cīņa pret Rīgu, cīņa pret personību.

RĪGA, 4. marts – Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs publicēja savā Facebook lapā atklātu publikāciju ar virsrakstu "Esmu gatavs ziedot savu amatu, lai saglabātu saskaņu Rīgā".

Ušakovs pastāstīja par naidu, kuru visu 10 gadu garumā, kurus viņš atrodas pie varas Latvijas galvaspilsētā, izjūt gan uz sevis, gan uz savas partijas "Saskaņa". Taču, pēc mēra sacītā, šobrīd tas ir karš, kuru valdošie rosina ne vien pret "Saskaņu", bet arī pret Rīgu, "sasniedza pirms tam neredzētu naida līmeni".

Вилнис Кирсис - Sputnik Latvija
Politika
Ķirsis: Ušakova vieta ir cietumā, nevis Eiroparlamentā

Pēc Ušakova domām, tas noticis dēļ tā, ka viņa rūpes un "Saskaņas" rūpes skāra visus cilvēkus, neskatoties uz tautību – gan latviešus, gan nelatviešus. Un visvairāk no šīm "kara darbībām" cieš rīdzinieki.

Tāpēc Ušakovs arī pieņēmis lēmumu piedalīties Eiroparlamenta vēlēšanās. Pēc viņa sacītā, tur viņš varēs pierādīt, "cik daudz vienkāršiem cilvēkiem ir iespējams paveikt Briselē, ja tur tiešām strādā".

Savukārt Rīgu Ušakovs atstāj drošās "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" komandas rokās.

Savā dziļajā tekstā Ušakovs salika Latvijas galvaspilsētā notiekoša būtību pa plauktiņiem. Atliek vien nojaust, kādu saskaņu cenšas saglabāt mērs, plānojot atstāt savu amatu.

Esmu gatavs ziedot savu amatu, lai saglabātu saskaņu Rīgā

Šonedēļ esmu pieņēmis svarīgāko lēmumu savā politiķa dzīvē – būt par saraksta "Saskaņa" līderi Eiroparlamenta vēlēšanās. Uzrakstīt šo tekstu – kāpēc un kā vārdā - spēju tikai tagad, brīvdienās. Agrāk vienkārši fiziski nesanāca.

Karš pret "Saskaņu"

Нил Ушаков и Андрис Америкс фотографируются внутри Памятника Свободы - Sputnik Latvija
Politika
Premjers Kariņš: labāk Ušakovs būtu ielas remontējis, nevis skrietu uz EP

Notiek karš pret "Saskaņu". Visus šos gadus kopš pastāv mūsu partija. Visus šos gadus, kopš es pats darbojos politikā. Ap mums tiek zīmētas sarkanās līnijas. Pazemo un rupji aizvaino mūsu vēlētājus.

Šo karu ved partijas, kuras tikko atkal ir pievīlušas savus vēlētājus, uzreiz pēc vēlēšanām. Sākot no ministriju skaita samazināšanas, beidzot ar algu un pensiju paaugstināšanu. Partijas, kuras cīnās par Latviju tikai latviešiem. Partijas, kuras kļuvušas par dubultstandartu paraugu. Viņas izmanto jebkuras metodes. Viņu pusē ir valsts pārvalde, masu mediji, visi pārējie resursi.

Galvenais iemesls karam pret mums – mūsu ideāli par mieru starp latviešiem un nelatviešiem. Valdošas partijas labi saprot, ka vienīgais dalot mūsu tautu pēc etniskā principa viņi var saglabāt varu. Un "Saskaņa" viņiem traucē.

Karš pret Rīgu

Visus šos gadus cīņa pret "Saskaņu" bijusi cīņa pret Rīgu, tieši tāpēc, ka šobrīd "Saskaņa" ir pie varas Rīgā.

Es un mani kolēģi ne vienmēr visu esam darījuši ideāli, mēs esam pieļāvuši kļūdas. Bet mēs esam izdarījuši un turpinām darīt ļoti daudz mūsu pilsētai. Sociālās programmas, bezmaksas transports pensionāriem un studentiem, brīvpusdienas, skolu, bērnudārzu, slimnīcu, muzeju, kultūras namu, pagalmu remonti, jauni stadioni, parki, pludmales, promenādes. Miljoni tūristu. Mums patiesi ir ar ko lepoties!

Mēs īstenojam sociāli atbildīgu politiku. Mēs rūpējamies par cilvēkiem. Mēs nedalām rīdziniekus latviešos un nelatviešos.

Jauns līmenis

Мэр Риги Нил Ушаков  - Sputnik Latvija
Politika
Ušakovs apsolīja Eiropas Parlamentā nelīdzināties Kariņam

Pēc Saeimas vēlēšanām cīņa pret "Saskaņa" Rīgā sasniedza pirms tam neredzētu naida līmeni. Valdošās partijas ir aizņemtas tikai ar diviem jautājumiem - kā atlaist Rīgas domi un kā atstādināt mani no amata.

Šajā cīņā aizvien vairāk un vairāk cieš rīdzinieki. Valdība atņem finansējumu rīdziniekiem katrā izdevīgā vai neizdevīgā brīdī. Piemēram, rīdzinieki maksā ceļa nodokli vairāk nekā 30 miljonus gadā. Atpakaļ Rīgas budžetā saņemam tikai 10 milj. Un tā ir visur. Šobrīd Saeima pat grasās atņemt rīdziniekiem iespēju saņemt atlaides no savas pašvaldības.

Šajā jaunajā cīņas etapā par galveno mērķi esmu kļuvis es. Šī cīņa ir koncentrējusies uz mani personīgi, uz manu ģimeni, uz manu komandu. Mani spiež cīnīties tikai par savu krēslu. Lai darbam nepietiktu ne spēka, ne laika.

Neturēties pie krēsla

Jo vairāk šobrīd notiek cīņa pret mani, jo vairāk cieš kopējais darbs, jo grūtāk mums ir visiem strādāt. Un jo vairāk cieš rīdzinieki.

Man vajadzēja pieņemt vissmagāko lēmumu savā politiskajā dzīvē. Kā šajā cīņā saglabāt svarīgāko - saskaņu Rīgā, tiešā un pārnestā nozīmē.

Es izlēmu – upurēt savu posteni, neturēties pie krēsla un dot iespēju "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai!" komandai turpināt strādāt tālāk. Man nav nekādu šaubu, ka komanda no 32 deputātiem tiks galā un turpinās iesākto politiku, kuru mēs īstenojam jau desmit gadus, kopš 2009.gada.

Eiroparlamenta vēlēšanas

Нил Ушаков и Андрис Америкс - Sputnik Latvija
"Ārzemes palīdzēs": vētra sociālajos tīklos par Nila Ušakova balotēšanos EP

Mani kolēģi, Rīgas domes deputāti un mana partija ir deleģējusi mani piedalīties Eiroparlamenta vēlēšanās. Lai jau tur turpinātu cīņu par Rīgu, Latviju, par saviem vēlētājiem, par "Saskaņu".

Lēmums piedalīties vēlēšanās man personīgi nozīmēs vēl lielāku naidu. Esmu gatavs visam.

Man nebūs nekādas īpašas priekšvēlēšanas kampaņas. Es vienkārši darīšu to, ko man ir pienākums darīt. Pilsētas jaunais budžets ar brīvpusdienām bērnudārzos. Ielu remontdarbi. Skolu, slimnīcu remonti. Jauni stadioni. Kā katru gadu.

Ko var panākt Briselē

Ar savu darbu šo 10 gadu laikā esmu pierādījis, cik ļoti daudz pašvaldība ir spējīga izdarīt par labu cilvēkiem. Ja es kļūšu par Eiroparlamenta deputātu, es varēšu jums pierādīt, cik daudz jūsu labā ir iespējams paveikt Briselē. Ja tur nopietni un tiešām strādāt.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
LTV: Ušakovs un Ameriks balotēsies Eiropas Parlamentā

Absolūtajam vairākumam patreizējiem Eiroparlamenta deputātiem – tas ir labākais, kas ar viņiem ir noticis šajā dzīvē. Es atkāpjos no galvaspilsētas mēra amata, lai izmantotu visu savu pieredzi strādāt un aizstāvēt savus vēlētājus. Es eju kā partijas līderis, kas pieder Eiropas sociāldemokrātisko un sociālistisko partiju ģimenei.

Politiskā nākotne

Piedaloties Eiroparlamenta vēlēšanās, es lemšanu par savu politisko nākotni atdodu jums – saviem vēlētājiem. Jūs mani esiet ievēlējuši Saeimā un Rīgas domē par konkrēti padarītiem darbiem. Šobrīd es atkal vēršos pie jums pēc atbalsta, pēc vērtējuma visam, ko esmu izdarījis pa šiem gadiem un pēc mandāta turpināt tālāk darbu jau Eiroparlamentā.

Paldies jums visiem par atbalstu visus šo gadu garumā! Bez tā es nevarētu izdarīt un panākt neko!

Ziņu lente
0