Policija aizturējusi vainīgo uzbrukumā armijas helikopteram

© Sputnik / Евгений БиятовМужчина в наручниках
Мужчина в наручниках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā paskaidroja policijā, cilvēks teju apžilbināja militāro pilotu acis savas muļķības dēļ – viņš neapzinājās savas rīcības sekas; taču no soda tas neglābšot.

RĪGA, 1. marts – Sputnik. Policijai izdevies aizturēt cilvēku, kurš apžilbināja ar lāzeri Nacionālo bruņoto spēku helikoptera pilotu acis, apstiprināja Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis intervijā LNT.

Вертолет Ми-17 латвийских ВВС - Sputnik Latvija
Par uzbrukumu Latvijas armijas helikopterim vainīgās personas terorizē arī vietējos

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, piektdien, 22. februārī, NBS helikopters, kurš pārveda smagi ievainotus pacientus no Daugavpils uz Rīgu, divas reizes tika pakļauts lāzera uzbrukumam, lidojot virs Sunākstes pagastam.

Šāda rīcība var novest pie īslaicīgas vai pastāvīgas redzes zaudēšanas un, līdz ar to, lidmašīnas kontroles zaudēšanas.

Izmeklēšanas laikā izdevies noskaidrot, ka uzbrukumā armijas helikopteram vainīgais terorizēja vietējo apkaimju iedzīvotājus, novirzot lāzera starus māju un mašīnu logos.

Kā apstiprināja Ķuzis, policija aizturējusi cilvēku, kurš pastrādāja uzbrukumu armijas helikopteram. To izdevies izdarīt pateicoties informācijai, kura saņemta no vietējiem iedzīvotājiem. Lāzeru šis cilvēks iegādājies veikalā.

Pēc policijas priekšnieka sacītā, šīs darbības bija cilvēka muļķības rezultāts – vainīgais vienkārši nebija apzinājies savas rīcības sekas.

Tagad viņam draud sods no 300 līdz 700 eiro.

Ziņu lente
0