Līdz pēdējam centam: tiesu izpildītājs atstājis bez naudas sešu bērnu māti

© pixabayМолоток судьи
Молоток судьи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bērnu pabalstu aizliegts ieturēt uz parāda rēķina, taču tiesu izpildītājs Jelgavā šādu soli spēris. Ko daudzbērnu māte nav ņēmusi vērā.

RĪGA, 27. februāris — Sputnik. Sanita, sešu bērnu māmiņa no Jelgavas, ir sašutusi par tiesu izpildītāja rīcību: no viņas konta izņemti pēdējie iztikas līdzekļi – bērnu pabalsts, vēsta skaties.lv.

Sieviete nenoliedza, ka viņai piespriesta soda nauda, kas ir jāsamaksā. Viņa vērsusies policijā ar lūgumu ņemt vērā daudzbērnu ģimenes statusu un atļaut samaksāt sodu pa daļām. Galu gala viņai atļāva ik mēnesi iemaksāt pa divdesmit eiro. Taču izdevumi izrādījās lielāki, nekā bija plānots, un solīto naudu viņa nesamaksāja. Tiesu izpildītājs nosūtīja viņai vēstuli par to, ka sākta parāda piespiedu piedziņas procedūra.

"14. datumā man ienāca bērnu nauda. Skatos, visa nauda man ir atņemta! Esmu lasījusi, ka nedrīkst noņemt bērnu naudu, bet tas ir izdarīts!" – bija sašutusi Sanita.

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja vietniece Iveta Kruka paskaidroja, ka parādu no bērnu pabalsta patiešām piedzīt nevar, taču atzīmēja, ka parādniekam pašam jāvēršas pie attiecīgā tiesu izpildītāja un jāinformē par summām, pret kurām piedziņu vērst nedrīkst.

Ребенок у дантиста - Sputnik Latvija
"Par ko mēs maksājam nodokļus?": Liepājā bērni divus gadus stāv rindā pie zobārsta

Ieteikums sniegt tādu informāciju norādīts arī vēstulē, kuru Sanita saņēmusi no tiesu izpildītāja. Sieviete atzina, ka nav rūpīgi izlasījusi vēstuli un šo punktu nav pamanījusi.

Sanita vērsusies pie tiesu izpildītāja ar iesniegumu, un bērnu nauda saņemta atpakaļ. Tālāk viņai nāksies vienoties par parāda atmaksu. Iespējams, to atļaus atmaksāt pa daļām.

Iepriekš jau vēstīts, ka citu iedzīvotāju, Aināru Kadišu Valsts ieņēmumu dienesta lēmums vērst piedziņu pret visu viņa kontā esošo naudu pamudinājis sākt badastreiku pie Ministru kabineta ēkas.

Ziņu lente
0