Politika

Latvietis nepārdzīvos par Latviju: Baltkom klausītāji izvēlas Saakašvili

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasМ. Саакашвили намерен требовать в ЕСПЧ компенсацию за действия СБУ
М. Саакашвили намерен требовать в ЕСПЧ компенсацию за действия СБУ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radioklausītāji nosaukuši savus Latvijas prezidenta amata kandidātus.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Kāds no radio Baltkom sazvanījušajiem klausītājiem paziņoja, ka par Latvijas prezidentu jākļūst ārzemniekam, vēsta Mixnews.lv.

Radioklausītājs atzīmēja, ka Latvijas politiķi nekādā gadījumā nedrīkst ieņemt valsts vadītāja amatu, jo par Latvijas tautu viņi nedomā.

Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
"Un Levits mums rādīja ceļu, kurp iet": ironiskas piezīmes par prezidenta kandidātu

Vīrietis paskaidroja, ka par Latvijas prezidentu jānorīko zviedrs, norvēģis, vācietis vai soms. Taču radioklausītājs atzīmēja, ka šāda izvēle nebūt nenozīmē, ka viņš nemīl latviešus. Pēc viņa sacītā, prakse liecina, ka prezidenti "no tautas", kuri ieņēmuši amatu kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, tikai sagrāvuši valsti.

"Cilvēki nostādīti uz robežas – vai nu tu izdzīvo, vai nu brauc prom. Jābūt neatkarīgiem līderiem – vācieši, somi, austrieši! Viņi ir daudz nacionālāk ir noskaņoti attiecībā pret savu tautu, pret savu valsti. Taču pie mums tā nav, diemžēl! Ļoti žēl!" paziņoja klausītājs.

Taču viņš uzsvēra, ka patriotisms ir tad, kad valsts līderi pirmām kārtām domā par savu valsti, rūpējas par to, nevis kad viņi paceļ karogus un karina bērnudārzos un skolās prezidentu portretus.

Interesanti, ka citi radioklausītāji atbalstīja vīrieti. Kandidātu kārtā viņi sāka piedāvāt Amerikas līderi Donaldu Trampu, Vācijas kancleri Angelu Merkeli, Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju un pat bijušo Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili.

Jaunais Latvijas prezidents

Latvijas prezidenta vēlēšanas notiks 2019. gada maija beigās un pirmo reizi būs atklātas. Nacionālā apvienība neslēpj, ka grasās izvirzīt Egīlu Levitu, kurš ieņem tiesneša amatu Eiropas Savienības Tiesā. Spriežot pēc atsevišķiem datiem, viņa kandidatūra šobrīd tiek izvērtēta visaugstāk.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Politika
Saeima sākusi meklēt jaunu prezidentu: Vējoņa izredzes palikt uz otru termiņu ir nelielas

Publicists un sabiedrības aktīvists Vladimirs Lindermans Sputnik Latvijas iknedēļas notikumu apskatā atzīmēja, ka Levits ir galējs nacionālists, un šāda valsts vadītāja izvēle nav Latvijai raksturīga. Taču, pēc Lindermana sacītā, Levita iespējas ir visnotaļ nesliktas.

Vērts atgādināt, ka esošais Latvijas prezidents Raimonds Vējonis pērn aicināja Saeimu sniegt pilsoņiem tiesības pašiem vēlēt valsts vadītāju. Taču iniciatīva par Latvijas prezidenta tautas vēlēšanām neguva nepieciešamo Saeimas atbalstu.

Ziņu lente
0