"Kāpēc tikai Rīga": sociālie tīkli par privilēģiju atcelšanu rīdziniekiem

© Foto : riga.lvКарта рижанина
Карта рижанина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iespējamā "rīdzinieka kartes" atcelšana, kura sniedz pakalpojumu atlaides galvaspilsētā reģistrētiem iedzīvotājiem, izraisījusi apspriedi Latvijas iedzīvotāju vidū: daudzi uzskata, ka ir laiks atcelt privilēģijas arī citās Latvijas pilsētās.

RĪGA, 23. februāris – Sputnik. Atgādināsim, ka aizvakar Saeimas deputāti otrajā lasījumā atbalstīja piedāvājumu, kurš liek Rīgas pašvaldībai sniegt vienādus pakalpojumus visiem Latvijas iedzīvotājiem, neatkarīgi no tā, kur viņi ir deklarēti.

Piedāvājumu izvirzīja Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava, kurš paskaidroja, ka šobrīd rīdzinieki, atšķirībā no citu pilsētu iedzīvotājiem, var saņemt atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā, mazāk maksāt par autostāvvietām un citus pakalpojumus.

"Rīdzinieka kartes" atcelšana izraisīja plašu nacionālpatriotu sajūsmu, kuri saskatīja tajā, piemēram, cīņu ar "Krievijas pensionāriem", taču vairumam Latvijas iedzīvotāju tas izraisīja svarīgu jautājumu - kāpēc runa ir tikai par Rīgu?

"Galvaspilsētai jābūt pieejamai visiem Latvijas iedzīvotājiem, bez jebkādām privilēģijām pensionētiem lumpeņiem no Krievijas!!!" priecājas par iniciatīvu Ainis Sproģis.

​Savukārt publicists Romāns Meļņiks atzīmē, ka, ja atceļ privilēģijas vieniem, tad tas jādara arī attiecībā pret citiem.

"Ja atceļ "rīdzinieku privilēģijas", jāatceļ arī "jūrmalnieku privilēģijas" – jānodrošina visiem iespēju bez maksas iebraukt Jūrmalā. Ja jau, tad jau," prāto Meļņiks.

​Komentāros viņam saka priekšā, ka privilēģijas ir arī Siguldas iedzīvotājiem.

Savukārt publiciste un nacpatriote Elita Veidemane iebilst Meļņikam, jo uzskata, ka Jūrmalā nekas nav jāatceļ.

​"Nu, nevajag. Rīgā autostāvvietas maksā ap 3 eiro stundā. Jūrmalā – iebraukšana uz visu dienu tikai 2 eiro. Stāvvietas nemaksā neko. Ir tikai pāris maksas stāvvietu, bet viss pārējais - par velti," atzīmē Veidemane.

Citi sociālo tīklu lietotāji attaisno "rīdzinieka kartes" atcelšanu ar to, ka Rīga ir Latvijas galvaspilsēta un uz turieni visi brauc.

​"Vai tad Jūrmala arī ir valsts galvaspilsēta,uz kurieni spiestā kārtā nepieciešams doties lielai daļai Latvijas iedzīvotāju?" vaicā lietotājs ar lietotājvārdu Mikipele, tiesa, nepaskaidrojot, kas spiež Latvijas iedzīvotājus braukt tieši uz Rīgu.

​"Es vien par to, ka "Viens likums - viena taisnība visiem". Un neatkarīgi no tā, kurā vietā kurš kurā brīdī ir pie varas. Tracina, ka lēmumi, kas attiecas uz daudzu cilvēku dzīvi, tiek pieņemti tikai vadoties pēc tā, vai pareizie vai nepareizie ir attiecīgā brīdī pie varas," paskaidroja savu pozīciju Romāns Meļņiks.

Daži Nacionālās apvienības vēlētāji arī neatbalstīja deputātu iniciatīvu, taču pavisam cita iemesla dēļ.

"Eh, @VL_TBLNNK , balsojis par jums, esmu tiesīgs vaicāt "esiet muļķi vai izliecieties"? Taču skaidrs ka šādas aktivitātes tikai sniegs Saskaņai iespēju mobilizēt savu nedaudz atslābušo elektorātu. Sasies šo kopā ar brīvbiļetēm, un vēlēšanās aizies uz urrā," sašutis Imants Kore.

​"Te vienreiz piekrītu Ušakovam. @janisdombrava, lūdzu, pietiek murgot. Vai nu visiem aizliedz, vai visiem atļauj. Nav Rīga sliktāka pa citiem, tā jau mūsu ielas lauž visi, bet maksājam par visu lielākoties paši...​" vēršas pie Jāņa Dombravas Armands.

​"Trekns mīnuss nacionāļiem @VL_TBLNNK - kāpēc tiek runāts tikai par Rīgu?!​" vaicā Aris.

​Atgādināsim, ka galvaspilsētas mērs pret Nacionālās apvienības pārstāvju iniciatīvu attiecies asi negatīvi un jau ir paziņojis, ka uzskata to pat amorālu. Rīgas mērs grasās vērsties pie prezidenta, un, ja būs nepieciešams, arī Satversmes tiesā, gadījumā, ja grozījumi tiks pieņemti.

"Atņemt rīdziniekiem visas privilēģijas, kas tiek apmaksātas no rīdzinieku nodokļiem. Deputāta Dombravas iniciatīva. Lūk, kā Nacionālā apvienība rūpējas par rīdziniekiem," komentēja šo piedāvājumu Rīgas mērs Nils Ušakovs savā Facebook lapā.

Saeima vēl izskatīs šos grozījumus trešajā lasījumā, savus piedāvājumus deputāti var iesniegt līdz 28. februārim.

Ziņu lente
0