Arī te ir zaudējumi: Rīgas dome pārbaudīs Aqua Riga darbību

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā ambiciozā biznesa ideja beidzās ar zaudējumiem, un kad Rīgas dome darīs galu uzņēmuma darbībai, kurš pārkāpj konkurences principus.

RĪGA, 22. februāris – Sputnik. Rīgā atkal cenšas noskaidrot, no kurienes radušies zaudējumi. Šoreiz runa ir par kompāniju Aqua Riga, uzņēmuma "Rīgas ūdens" meitasuzņēmumu. Kādreiz tas bija ambiciozs projekts – pildīt pudeles ar Baltezera ūdeni un tirgot tās. Taču nekas labs no tā neiznāca: katru gadu šīs firmas zaudējumi pieaug, vēsta TV3.

Троллейбус на зимних улицах Риги - Sputnik Latvija
Zaudējumi vērtējami miljonos: noslēdzies audits "Rīgas satiksmē"

Internetā joko, ka Rātsnamā nedzer krāna ūdeni – uz deputātu galdiem stāv tikai Aqua Riga pudeles.

Internetā ir maz informācijas par kompāniju. Firma Aqua Riga dibināta 2012. gada 28. augustā, pamatojoties uz Rīgas domes lēmumu par kvalitatīva dzeramā ūdens fasēšanu, kurš ir pašvaldību uzņēmuma "Rīgas ūdens" rīcībā.

Pret šādu biznesu kopš paša sākuma iebilst Konkurences padome, uzskatot, ka šādā gadījumā tiek iedragāta konkurence.

Saeimas Revīzijas komisija vērsās pie Rīgas domes vadības ar jautājumu, cik ilgi turpināsies uzņēmuma zaudējumus nesošā uzņēmējdarbība.

"Vai jūs plānojat beigt konkurences kropļojumu attiecībā uz ūdens pildīšanu plastmasas pudelēs, ar ko nodarbojas "Rīgas ūdens" meitas sabiedrība "Aqua Riga"?" - pavaicāja Saeimas deputāts Krišjānis Feldmanis (Jaunā konservatīvā partija).

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa") neatbildēja uz šo jautājumu, palūdzot skaidrojumus kolēģim Oļegam Burovam ("Gods kalpot Rīgai"), kurš vienkārši atbildēja, ka firmas darbību izpētīs: "Izvērtējam."

Pēdējo reizi uzņēmējdarbības atskaite tika iesniegta par 2017. gadu, kurš beidzās ar 8420 eiro zaudējumiem. Pērn zaudējumi bijuši ievērojami lielāki – 167 535 eiro.

Saskaņā ar Lursoft datiem, Aqua Riga apgrozījums 2017. gadā sastādīja 6738 eiro, nodokļos nomaksāti 2000 eiro. Uzņēmumu vada Jānis Lapiņš, kurš apvieno šo darbu ar darbu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Tur viņš gadā saņēma 56 335 eiro, savukārt Aqua Riga gada laikā vien 4560 eiro.

Ziņu lente
0