"Uzspļaut aizliegumam": Rīgas viesnīcā atklāts telekanāls "Rossija"

© pixabayПросмотр ТВ-передач
Просмотр ТВ-передач - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji apspriež nebijušu pārgalvību kādā no Rīgas viesnīcām – Latvijas teritorijā īslaicīgi aizliegtā telekanāla "Rossija RTR" translāciju.

RĪGA, 22. februāris – Sputnik. Neredzēta pārgalvība, veicot īslaicīgi aizliegtā Latvijas teritorijā telekanāla "Rossija RTR" translāciju, tika konstatēta vienā no televizoriem viesnīcā "Islande", vēsta Twitter blogeris Nepareizais.

"Rīgas viesnīca "Islande" uzspļauj aizliegumam Latvijā retranslēt "Rossija RTR". Kāds tos TV provaiderus kontrolē, vai NEPLP aizliegums ir tikai ķeksīša pēc? Der atcerēties, kā Brieža cīņas laikā visā Latvijas teritorijā VP veica 473 pārbaudes bāros, kafejnīcās utt...," - sūdzas Nepareizais.

Tiesa, sociālo tīklu lietotāji, izskatās, neatbalstīja blogera sašutumu un šādus cenzūras principus.

"Normāli cilvēki visu skatās internetā un uzspļauj stulbiem aizliegumiem," - atzīmēja lietotājs Datorpele, piebilstot, ka viņš neskatās TV, nespēlē azartspēles, nepīpē zāli, taču "viņam riebjas, ka valsts to aizliedz saviem pilsoņiem".

Atgādināsim, ka 4. februārī Latvijā stājās spēkā trīs mēnešu aizliegums retranslēt telekanālu "Rossija RTR". Lēmumu apturēt translāciju pieņēma NEPLP, motivējot to ar naida kurināšanu un kara rosināšanu raidījumos "Vakars ar Vladimiru Solovjovu" un "60 minūtes".

Пульт от телевизора - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kurējais kung-fu būs stiprāks: kā latviešu cenzūra ar krievu taisnību cīnās

Savukārt februāra vidū kļuva zināms, ka Latvijā aizliegums draud arī telekanālam NTV. Britu jurisdikcijā esošais, taču Latvijā translētais telekanāls "NTV Mir Baltija" var tikt sodīts par bez aizspriedumu principa pārkāpumu, paziņoja britu mediju regulators Ofcom. Veikt kanāla pārbaudi britiem palūdza Latvijas varasiestādes, kurām nepatika raidījumi, kuri tika veltīti bijušā GIP pulkveža Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanai Solsberijā.

Ziņu lente
0