Latvijā būs vasaras laiks

© pixabay / Free-PhotosЧасы
Часы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad pāreja uz vasaras laiku Latvijā notiks 31. martā.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Latvija atbalsta atteikšanos no sezonālās laika maiņas un vēlas saglabāt vasaras laiku, vēsta TVNet.

Pirms Eiropas Komisija pieņems galīgo lēmumu šajā jautājumā, laika nomaiņa tiks turpināta – vasarā visas ES valstis pāries pie vasaras laika, rudenī – pie ziemas laika, vēsta Ekonomikas ministrija. Šogad pāreja pie vasaras laika Latvijā notiks 31. martā.

Pulksteņi - Sputnik Latvija
Latvijas valdība atbalstījusi atteikšanos no pārejas uz ziemas laiku

Iepriekš Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis informēja, ka Baltijas valstis vēlētos saglabāt vienotu laika joslu, taču Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass piebilda, ka Tallina gribētu vienoties par kopēju laiku arī ar Somiju.

Septembrī Eiropas Komisija ierosināja atcelt obligāto pāreju pie vasaras un ziemas laika un nodot jautājumu ES valstu ziņā. EK ieteica nākamgad pēdējo reizi pārbīdīt pulksteņrādītājus. Līdz nākamā gada aprīlim visām ES valstīm jāpieņem lēmums par to, kādu laiku tā saglabās.

Augustā Latvijas valdība apstiprināja Ekonomikas ministrijas sagatavoto nacionālo viedokli, kas paredz atteikties no pulksteņrādītāju pārbīdīšanas divreiz gadā un saglabāt vasaras laiku.

Ziņu lente
0