Pedagogi gatavi protestam pēc valdības atteikuma nodrošināt algas palielinājumu

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasУчитель в классе математики
Учитель в классе математики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība pārkāpusi solījumu un šogad pedagogu alga netiks palielināta.

RĪGA, 19. februāris — Sputnik. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga informēja par iespējamām protesta akcijām, ņemot vērā skolotāju algu palielināšanas grafika pārkāpumus, vēsta Mixnews.lv.

Augusta beigās Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai izdevās panākt no koalīcijas solījuma pildīšanu par skolotāju minimālā atalgojuma pieaugumu līdz 750 eiro, un tehniskajā budžetā šis pieaugums bija paredzēts. Taču debatēs par jauno budžetu valdība atzina, ka naudas algu pielikumam nav. Premjerministrs Krišjānis Kariņš komentēja minēto problēmu, teikdams, ka vajadzību valstī esot daudz vairāk nekā iespēju.

Заплыв на дистанции - Sputnik Latvija
Algas pedagogiem baseina un stadiona vietā – valdības jaunā ideja

Trešdien, 20. februārī notiks LIZDA padomes ārkārtas sēde. Tās slēgtajā daļā tiks apspriesti aktuāli jautājumi, pēc tam uz tikšanos ieradīsies valdības pārstāvji: premjerministrs Krišjānis Kariņš, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, finanšu ministrs Jānis Reirs un koalīcijas partiju pārstāvji.

Inga Vanaga pastāstīja, ka jau janvārī, kad parādījās pirmie signāli par to, ka nākamā gada budžetā, iespējams, netiks iekļauti līdzekļi pedagogu algu palielināšanai, ko paredzēja iepriekš panāktā vienošanās, LIZDA padomes locekļi ierosinājuši pārdomāt aktīvu darbību, tostarp arī protesta akciju iespēju.

Tā kā pedagogu algu palielināšanas grafika izpilde šogad nav plānota, LIZDA padome izvērtēs protesta iespējas.

Ziņu lente
0