"Viņi ir pie pilna prāta?": nacionālpatrioti sašutuši par 23. februārim veltītu ballīti

© Sputnik / Georgiy Zimarev / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие в грузовике с 82 мм минометом во время тактических артиллерийских учений на полигоне Молькино в Краснодарском крае
Военнослужащие в грузовике с 82 мм минометом во время тактических артиллерийских учений на полигоне Молькино в Краснодарском крае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jauniešu diskotēka, ko anonsēja kā "Atlaišanu vīriešu dienā", šokējusi sociālo tīklu apmeklētājus: organizatori tiek turēti aizdomās par "okupantu armijas" slavināšanu.

RĪGA, 19. februāris — Sputnik. Nacionālpatriotu uzmanību šoreiz piesaistījusi lauku diskotēka, ko iecerēts organizēt tautas namā Veclaicenē (Alūksnes novads) 23. februārī.

Anonss sociālajos tīklos pauž, ka ballīte "Atlaišana vīriešu dienā" notiks kopā ar DJ Mike Kelly. Tajā ieplānoti sporta pasākumi, fotostūrītis, karaoke un citas izklaides. Taču vārdkopa "vīriešu diena" un diskotēkai izraudzītais datums – 23. februāris līdz sirds dziļumiem sakaitinājis nacionālpatriotus.

​"Vai Alūksnes novada pašvaldība ir pie "pilna prāta"? @VARAM_Latvija @pucej ", - šausminās Andris Pauls-Pāvuls. Savā tvītā viņš "piesauca" pat reģionālās attīstības ministru Juri Pūci.

Viena no pirmajām savu komentāru atstāja pazīstamā latviešu publiciste un nacionālpatriote Elita Veidemane, kura pievienojās autora sašutumam.

​"Kolosāli. Veclaicenē svin okupantu armijas dienu. Malacīši!" – sarkastiski atzīmēja Veidemane.

Alūksnes novada pārstāvji centās taisnoties: viņi paskaidroja, ka tā ir tikai ballīte, un neviens neko nav gatavojies tur slavināt.

​"Pasākuma rīkotāji ar šo pasākumu nav domājuši kā slavināšanu. Tā ir neveiksmīga nosaukuma izvēle," – atbildēja Alūksnes novads.

Taču sociālo tīklu apmeklētāji ar tādu atbildi nebija apmierināti. Vēl vairāk, izrādījies, ka pie varas novadā ir nevis "kremlini", bet gan latviešu partijas – "Jaunā Vienotība" un Nacionālā apvienība, tāpēc nacionālpatrioti bija sašutuši vēl vairāk.

​"Nevajag gvelzt un tizli izlocīties! Jums pie varas ir Jaunā Vienotība, Nacionālā apvienība, ZZS, LRA deputāti, lai viņi izvērtē atbildīgās personas rīcību!" – Andris Pauls-Pāvuls aicina sodīt "vainīgos".

​"Nē, tā ir nevis neveiksmīga nosaukuma izvēle, bet gan tautas kalpu nihilisms un vieglprātīga attieksme pret saviem pienākumiem, šādus murgus saskaņojot," – nacionālpatriotu sašutumu atbalstīja Inese Putniece.

​"Ir datuma, ir nosaukuma izvēle ir apzināta. Okupantu armijas slavināšana, un varat nestāstīt ka tā tas nebija domāts, bija un ir," – ir pārliecināts Atiņš. 

​"Kura partija tur ir pie varas? Vai te nebūtu darbs arī valsts drošības iestādēm, kā tas bez liekas kavēšanās notiktu, piemēram, Francijā, Dānijā, Nīderlandē u.c. sevi cienošās valstīs gadījumā, ja tur kāds atļautos organizēt vērmahta (okupētājarmijas) dzimšanas dienas svinības!" – klāsta lietotājs Mikipele.

Tiesa, daži komentētāji vīriešu dienā organizētajā pagasta diskotēkā nesaskatīja ne Latvijas neatkarības pamatu graušanu, ne arī kādu citu noziegumu.

​"Starp citu, kur ir visi varoņi un aizstāvji, kad pierobežas iedzīvotājiem rada visu iespējamo iznīcībai? Tagad ierauga plakātu un lec triju Dē augstumā. Sakārtojiet valsti nevis tikai nosaukumus!" – Alūksnes novada kritiķus apturēja Jānis Ločmelis.

​"Īsti nenolasu kāds sakars ar pašvaldību? Tas ka teritoriāli Alūksnes novadā? Es pa kluso varu pateikt ka ka pie Rīgā svin arī Staļina dzimšanas dienu," – brīvdomību pieļāva Kaspars Freimanis.

​"Un ar ko tas ir sliktāk par kaut kādu valentīndienu? Te nekas nenorāda uz PSRS armiju! Vīriešu diena," – piezīmēja Andris Strazdiņš.

Ziņu lente
0