Latvijas pilsonis sakrājis dzimummaiņas operācijai pusgadu ilgā darbā fermā Holandē

© Foto : pixabay / Motorjan11Сахарная свекла на грядках
Сахарная свекла на грядках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzimummaiņas operāciju Daniels ieplānojis Latvijā – tā būšot vienkāršāk noformēt dokumentus.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Daniels ir dzimis kā meitene Latgalē, taču visu mūžu viņš juties kā puisis. Tagad viņam nāksies pārciest vairākas operācijas, lai fizioloģiski nomainītu dzimumu. Lai nopelnītu vajadzīgo naudu, Daniels piekrita strādāt smagu darbu Nīderlandē, raksta Skaties.lv.

"Es atgriezos, jo visu to dzimummaiņas lietu gribu veikt Latvijā. Pirmkārt, lai būtu vieglāk nomainīt dokumentus," – skaidroja Daniels.

Daniels strādāja siltumnīcā, lai nopelnītu vajadzīgo summu. Alga bija laba, taču saimnieki atvilka savu daļu par mājokli, uzturu, pat divriteni, ar kuru nokļūt uz darbu. Taču, taupīgi dzīvojot, var sakrāt.

Strādāt nācies desmit stundas dienā, piecas dienas nedēļā. Uz rokas pēc visiem nodokļiem un uztura apmaksas Daniels saņēma 320 eiro nedēļā. Pusgada laikā izdevies sakrāt operācijai nepieciešamo summu.

Viesstrādnieki parasti mitinās kopmītnēs, kur privātās telpas ir maz. Daniels dzīvoja kopā ar poļiem. Visi sadzīvojuši draudzīgi.

Мужская рука - Sputnik Latvija
Francijā latviešus notiesāja par geju piekaušanu

Daniels ir pārliecināts: "Ja tu esi cilvēks, kas grib kasīties, tad tev nekad nebūs labi. Tur nav nacionalitātes vaina. Es nebraucu uz turieni kasīties un drāmu meklēt, bet – strādāt," tāpēc nekādu problēmu nebija.

Viņš neslēpa, ka atbraucis, lai sakrātu naudu dzimummaiņas operācijai. Pārējie viesstrādnieki to uztvēra bez aizspriedumiem, novēlēja veiksmi.

Latviešiem Nīderlandē parasti klājas smagāk. Pāris darbā iekārtošanas aģentūras iemantojušas ļoti nelāgu slavu. Daniels pastāstīja, ka tās krāpjas ar stundu uzskaiti un cilvēks saņem maksu par mazāku stundu skaitu, nekā nostrādāts.

Daudzi, sevišķi jaunieši, sāk lietot marihuānu. To ir viegli dabūt, un daži sāk pīpēt katru dienu, pēc darba. Ambīcijas zūd, aug apātija. Taču Daniels uzskata, ka viss atkarīgs no rakstura.

"Nīderlande kā vieta nav vainīga tajā, ka esi vājš cilvēks. Jā, zālīte tur ir legāla. Man tas neko nemainīja," – viņš pastāstīja.

Latvijā Daniels atradis domubiedrus, iestājies organizācijā, kas cīnās par seksuālo minoritāšu tiesībām un publicē savu blogu YouTube. Latvijā tādu cilvēku ir daudz, un labāk, lai viņi iekļaujas sabiedrībā, nevis beidz dzīvi pašnāvībā, vai mokās visu mūžu, uzsvēra Daniels.

Ziņu lente
0