Pabriks apvainojies uz Elksniņu par Latvijas tankiem

© Sputnik / Sergey MelkonovВ форсировании реки Гауи принимает участие плавающий транспортер ПТС латвийской армии
В форсировании реки Гауи принимает участие плавающий транспортер ПТС латвийской армии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai slikts patriots varot teikt, ka Latvijas armijas bruņutehnika ir sarūsējusi, uzskata aizsardzības ministrs.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks sašutis par Daugavpils mēra Andreja Elksniņa izteikumiem par "sarūsējušajiem" Latvijas tankiem. To viņš pastāstīja LTV pārraidē "Rīta panorāma".

Pagājušajā sestdienā partijas "Saskaņa" mītiņā A.Elksniņš kritiski izteicās par to, ka Latvija iepērk bruņutehniku – savā runā viņš norādīja, ka naudu būtu bijis iespējams atvēlēt citām vajadzībām, piemēram, pensionāru aprūpei.

Pabriks teica, ka līdzīgs diskurss ir Krievijas propagandas kanālos, kur tiek kritizēta Baltijas valstu vēlme iepirkt bruņojumu. "Bet to runāja nevis Krievijas propaganda, bet Daugavpils mērs," - teica aizsardzības ministrs.

"Ja mērs var atļauties nievājoši izteikties par Latvijas armiju un nepieciešamību aizstāvēties, tad mani māc šaubas par viņa attieksmi pret valsti un patriotismu kopumā. (..) Es aicinātu neticēt šādai propagandai, kas izskan no amatpersonu mutes," – izteicās Pabriks.

Elksniņš atsaucās uz politiķa pārmetumiem par patriotisma trūkumu.

"Pabrika kungam jaunas atklāsmes! Tagad kritika par šaubīgiem metāllūžņu pirkšanas darījumiem Aizsardzības ministrijā, tiek uzskatīta par Kremļa propagandu. Gaidām jaunas atmaskošanas:

#OIK afēra – Putina pārdomāta daudzu gājienu kombinācija!

#Maksātnespējas administratoru mafija - FDD aģenti!

#Eveselības projekts – nedarbojas krievu hakeru uzbrukumu dēļ!

Viss vairāk nevaru turpināt, iešu rakt tuneli no Daugavpils domes pagraba uz Kremli," – viņš uzrakstīja savā lapā Facebook.

Elksniņš kritizēja Latvijas armijas iepirkumus jau agrāk, Saeimas deputāts būdams – viņš vērsās Ģenerālprokuratūrā un Valsts kontrolē ar lūgumu pārbaudīt, vai lietoto bruņutransportieru iepirkums Lielbritānijā ir likumīgs, turklāt viņu mulsināja gan iegādātās bruņutehnikas godājamais vecums, gan solīdā cena.

Ziņu lente
0