Latvijā sarucis maznodrošināto cilvēku skaits

CC BY 2.0 / Photy .org / Money in handДеньги на ладони.
Деньги на ладони. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Minimālās algas pieauguma dēļ Latvijā mazinājies pabalsta saņēmēju skaits.

RĪGA, 10. februāris — Sputnik. Latvijā par 8,9% samazinājies maznodrošināto cilvēku skaits, informēja Latvijas radio 4.

Tas noticis, pateicoties minimālās algas pieaugumam – līdz ar to palielinājušies ienākumi.

Statistika liecina, ka, piemēram, Rīgā samazinājies pabalsta saņēmēju skaits.

Армен Гаспарян - Sputnik Latvija
Gasparjans: Baltijas valstīs izvairās runāt par nabadzības risku

"Pagājušā gada rudenī bija pensiju indeksācija, ļoti daudzi saņem arī invaliditātes pabalstu. Turklāt Rīgā būtiski sarucis bezdarbnieku skaits – cilvēki atrod darbu, un šie ienākumi, protams, ir lielāki nekā sociālais pabalsts. Tāpēc arī samazinājies cilvēku skaits, kuri vēršas sociālajā dienestā. Piemēram, Rīgā pabalstu saņēmēju skaits krities par 11%," – pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Iepriekš vēstīts, ka uz nabadzības robežas valstī dzīvo 20% ģimeņu ar bērniem. 20107. gadā Centrālā statistikas pārvalde norādīja, ka nabadzības riskam visbiežāk pakļauti vecāki, kuri vieni audzina bērnus,  — 34,3% (2015. gadā — 34,4%). Vienlaikus sarucis nabadzības risks ģimenēs, kurās divi pieaugušie audzina trīs un vairāk bērnus – no 25,5% (2015. gadā) līdz 19,8% (2016. gadā). Nabadzības risks ir daudz mazāks arī tad, ja divi pieaugušie audzina vienu vai divus bērnus – atbilstoši 13,4% un 14,4%.

Eurostat dati liecina, ka Latvijā nabadzības risks draud 44% pensionāru, Igaunijā – 46%, Lietuvā – 37%.

Mazākā mērā nabadzība draud jauniešiem, piemēram, strādājošo iedzīvotāju vidū 18-24 gadu vecuma grupā nabadzība draud tikai 7% . Šis rādītājs ir mazāks nekā vidējais Eiropā, pauš Eurostat jaunākie pieejamie dati par 2017. gadu.

Ziņu lente
0