Lietuva nopirkusi krievvalodīgo portālu Vesti.lv

© pixabayНоутбук на столе с интернет-страницей Google
Ноутбук на столе с интернет-страницей Google - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievvalodīgais portāls Vesti.lv tagad tiks dēvēts par Baltijas Balsi vai bb.lv

RĪGA, 10. februāris — Sputnik. Krievvalodīgā portāla Vesti.lv pārstāvis Andrejs Švedovs informējis, ka vietni nopircis investors no Lietuvas, vēsta Grani.lv.

Tagad Vesti.lv nomainīs nosaukumu – tā būs "Baltijas Balss", jeb bb.lv.

Informāciju par darījuma cenu Švedovs nesniedza, taču atzīmēja, ka, ņemot vērā Vesti.lv auditoriju, summa varētu būt pietiekami liela.

Здание Латвийского телевидения - Sputnik Latvija
LTV vadības atlaišanas patiesais iemesls: mediju neatkarības apdraudējums

Publiskotā informācija liecina, ka tagad domēna bb.lv turētājs ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību Adline. Saskaņā ar datiem portālā Firmas.lv, uzņēmums strādā plašsaziņas līdzekļu un reklāmas jomā. Kopš pagājušā gada vidus tas pieder Lietuvas pilsonim Sergejam Motornijam, bet agrāk piederēja Ludmilai Kalašņikai.

Interesanti, ka iepriekš Vesti.lv piederēja uzņēmumam "Media nams Vesti". Firmas.lv sniegtie dati liecina, ka uzņēmuma īpašnieks ir Krievijas pilsonis Sergejs Kalašņiks. Jāpiebilst, ka "Media nams Vesti" pieder vairākiem plašsaziņas līdzekļiem, tostarp – avīzei "Segodņa".

Motornijs, tagadējais Vesti.lv īpašnieks ir vai ir bijis pilnvarotā persona vairākos uzņēmumos, kas pieder vai ir piederējuši Ludmilai Kalašņikai.

Uzņēmuma "Adline" apgrozījums 2018. gadā sasniedza 50 tūkstošus eiro, zaudējumi – 23 tūkstošus eiro. 2017. gadā apgrozījums bija 157 tūkstoši eiro, zaudējumi – 15 tūkstoši eiro.

Ārvalstu lasītājiem

Vesti.lv vadības maiņa ietekmējusi portāla redakcijas politiku. Švedovs atklāja, ka līdztekus gaidāmas būtiskas izmaiņas, tostarp arī redakcijas sastāva maiņa.

Lietuvas investētājs nospraudis mērķi izveidot mediju, kas atbilst mūsdienu izaicinājumiem un strādā saskaņā ar Eiropas tradīcijām. Jaunā vadība vēlas, lai vietne kļūtu par ticamu informācijas avotu ārvalstu lasītājiem, kuri interesējas par notikumiem Baltijā.

Ziņu lente
0