"Saskaņa" Rātslaukumā sapulcēja aptuveni 10 tūkstošus cilvēku

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков с супругой Иветой Страутиней-Ушаковой во время митинга на Ратушной площади
Мэр Риги Нил Ушаков с супругой Иветой Страутиней-Ушаковой во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nav nekāds brīnums, ka Rātslaukumā nepietika vietas visiem, kas ieradās atbalstīt Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

RĪGA, 10. februāris — Sputnik. Rīgas mēra Nila Ušakova un galvaspilsētas iedzīvotāju atbalstam sarīkotā mītiņa organizatori pastāstīja Sputnik Latvija, ka, saskaņā ar policijas aplēsēm, sestdien, 9. februārī Ratslaukumā sapulcējās 8500 līdz 10000 cilvēku.

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas mērs Nils Ušakovs mītiņa laikā Rātslaukumā
Saskaņa Rātslaukumā sapulcēja aptuveni 10 tūkstošus cilvēku - Sputnik Latvija
Rīgas mērs Nils Ušakovs mītiņa laikā Rātslaukumā

Iepriekš vēstīts, ka jau pirms pasākuma sākuma sapulcējās tik liels skaits cilvēku, ka viņus lūdza pāriet tuvāk Okupācijas muzejam, lai atbrīvotu vietu tiem, kuri vēl tikai ieradās.

Savukārt radio Baltkom korespondentu vērtējums atšķīrās. Viņi vēstīja, ka sanākuši aptuveni tikai tūkstotis cilvēku. Tādu pašu skaitu minēja ari Bb.lv (Vesti.lv) korespondents.

Нил Ушаков на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
"Lej ūdeni uz Ušakova dzirnavām": "Jaunā Vienotība" neatbalstīs NA piketu

Savukārt Rus.lsm.lv vēstīja, ka, ņemot vērā video ierakstus no Rātslaukuma un tuvējām ielām, ko demonstrēja kolēģi no LTV7, kā arī vairākas klātesošās privātpersonas un paša mēra Ušakova translācijās Facebook tīklā, provizoriskās aplēses liecina, ka mītiņu apmeklējuši 4-5 tūkstoši cilvēku.

Jāpiebilst, ka Sputnik Latvija korespondenti, kuri sekoja pasākuma gaitai Rātslaukumā, piekrita policijas vērtējumam. Mītiņā patiešām piedalījās aptuveni 10 tūkstoši cilvēku.

Fotogrāfijās no akcijas redzams, cik liels skaits cilvēku, kuriem nav vienaldzīga situācija Rīgā un visā Latvijā. Cilvēki atnāca ar plakātiem "Rokas nost no Ušakova", "Mūsu pilsēta – mēs lemjam", "Nils – mūsu mērs", "Par Nilu", "Īsta demokrātija = tautas vara", "Paldies par Rīgu", "Dodiet labu izglītību mūsu bērniem", "Kur ir mūsu pensijas?".

© Sputnik / Sergey MelkonovMītiņš Rātslaukumā pilsētas mēra Nila Ušakova atbalstam
Saskaņa Rātslaukumā sapulcēja aptuveni 10 tūkstošus cilvēku - Sputnik Latvija
Mītiņš Rātslaukumā pilsētas mēra Nila Ušakova atbalstam

Oratori no tribīnes skāra ne tikai jautājumu par to, ka Rīgas domes atlaišana "no augšas" nav pieļaujama – viņi runāja arī par visas Latvijas iedzīvotāju apvienošanos neatkarīgi no tautības, lai protestētu pret varas patvaļu.

Uz "Saskaņas" organizēto mītiņu sanākušie latvijieši pieprasīja ne tikai neatņemt viņiem tiesības patstāvīgi izlemt, kas pārstāvēs viņu intereses, bet arī citas pilsoniskās tiesības.

Ziņu lente
0