KNAB darbinieki paviesojās Rīgas ostā, taču nevis kratīšanas, bet "vizītes" nolūkos

© пресс-фотоЛоготип KNAB
Логотип KNAB - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar neoficiālu informāciju, korupcijas apkarotāju vizīte varētu būt saistīta ar Rīgas mēra bijušo sievu Jeļenu Ušakovu.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Pēdējo mēnešu aktivitātes turpinājumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 7. februārī ieradās arī Rīgas Brīvostas pārvaldē, raksta Skaties.lv.

Šoreiz iztika bez kratīšanas, ostas pārstāvji raksturo tiesībsargu ierašanos kā "sadarbības vizīti".

Все на митинг! мнение рижан - Sputnik Latvija
Video
Vai jūs iesiet uz Ušakova aizstāvības mītiņu? Sputnik Latvija aptauja

Oficiālais "vizītes" iemesls netiek nosaukts, taču, saskaņā ar neoficiālu informāciju, tas varētu būt saistīts ar Rīgas mēra bijušo sievu Jeļenu Ušakovu, kura strādā par ostas pārvaldnieka padomnieci kopš 2015. gada.

Ostas pārstāve Inga Šabovska atzina, ka KNAB darbinieki ostas pārvaldi neapmeklē bieži.

"Šīm iestādēm ir tiesības un pienākums veikt izzinošo darbu. To viņi arī dara," paskaidroja Šabovska.

KNAB pārstāvji komentāru sniegšanā bija visnotaļ skopi.

"KNAB apstiprina, ka 7. februārī veic savu darbu Rīgas brīvostas pārvaldē. KNAB darbā ietilpst ne tikai procesuālu darbību veikšana, tai skaitā personu aizturēšana, kratīšana, bet arī dažādas citas darbības, piemēram, dokumentu pieprasīšana un izpēte, amatpersonu iztaujāšana," norādīja birojā.

Kāpēc korupcijas apkarotāji nolēma personīgi aplūkot dokumentus, nevis vienkārši nosūtīt oficiālu pieprasījumu ostas pārvaldei, pagaidām nav skaidrs.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 30. janvārī KNAB veica kratīšanu Rīgas mēra Nila Ušakova mājās un viņa Rīgas domes kabinetā, konfiscēti dokumenti un dators, taču neviens netika aizturēts.

Sestdien, 9. februārī, parija "Saskaņa" rīkos Nila Ušakova atbalsta mītiņu Rātslaukumā.

Ziņu lente
0