Latvijas Radio 4 neslēgs: nauda atrasta integrācijas programmā

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр культуры Латвии Даце Мелбарде
Министр культуры Латвии Даце Мелбарде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedrības integrācijas un saliedētības politikas programmā atrasti līdzekļi sabiedrisko mediju darba nodrošināšanai.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Valdošā koalīcija atradusi risinājumu Latvijas Radio 4 un LSM portāla krievu un angļu versijas darbības turpināšanai, vēsta Baltic Course.

Par to žurnālistiem paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš pēc valdošo partiju ārkārtas sanāksmes, kura bija veltīta 2019. gada budžetam.

Здание Латвийского радио на Домской площади - Sputnik Latvija
"Vienīgais lojālais informācijas avots": latviešu Twitter iestājās par LR4 un LSM portālu

Kultūras ministre Dace Melbārde atzīmēja, ka sabiedrības integrācijas un saliedētības politikas programmā atrasti līdzekļi, lai nodrošinātu sabiedrisko mediju darbu tādā apjomā, kāds tas bijis pērn. Nepieciešamā apraide Latgalē arī ir nodrošināta, piebilda viņa.

Uz jautājumu par Latvijas Televīzijas atbalstu Melbārde atbildēja, ka šobrīd Saeimas deputāti, strādājot pie sabiedrisko mediju likuma, apspriež tostarp to, kā nodrošināt pastāvīgu finansējuma palielinājumu. Tiek apspriesta iespēja savienot to ar iekšējo kopproduktu, kad valsts ekonomiskā attīstība nodrošinātu šādu iespēju.

Iepriekš kļuva zināms, ka Latvijas Radio 4, LSM portāla krievu un angļu versija un Latgales mediji varētu tikt slēgti līdzekļu trūkuma dēļ, jo 2019. gadā var nebūt atrasti līdzekļi programmai "Nacionālās identitātes, pilsoņu sabiedrības un integrācijas politikas īstenošanas plāns".

Līdzekļi minēto mediju uzturēšanai jau vairākus gadus tika piešķirti no šīs programmas, kura nav iekļauta pamatbudžetā. Šogad Latvijas Radio 4 ir nepieciešams apmēram 191 tūkstotis eiro, LSM angļu un krievu versijai – 121 tūkstotis eiro.

Ziņu lente
0