Politika

"Lej ūdeni uz Ušakova dzirnavām": "Jaunā Vienotība" neatbalstīs NA piketu

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков на съезде партии "Согласие"
Нил Ушаков на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mītiņu laikā 9. februārī Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstītāju un pretiniekus gatavojas nošķirt, kā nošķir naidojošās puses 16. marta leģionāru gājiena laikā.

RĪGA, 7. februāris – Sputnik. Gan Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstītāji, gan pretinieki gatavojas sarīkot savus piketus sestdien, 9. februārī, Rātslaukumā. Sākumā mitiņu pieteica "Saskaņas" pārstāvji, savukārt trešdien, 6. februārī, tajā pašā vietā un tajā pašā laikā sagribēja rīkot piketu Nacionālās apvienības Rīgas nodaļas pārstāvji.

Ceturtdienas, 7. februāra, sēdē Rīgas dome izskatīs nacionāļu pieteikumu, raksta Skaties.lv. Aizliegt piketu nedrīkst, taču var aizliegt rīkot to tajā pašā laikā un vietā, kad to iecerējuši "ušakovieši".

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Sākumā ķērās klāt krievu skolām, tagad Ušakovam: Dombrovskis aicina uz mītiņu

Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs saskata paralēles ar 16. marta pasākumiem. Pie Rīgas domes, visticamāk, notiks kaut kas līdzīgs: policisti un barjeras atdalīs naidojošās puses.

"Protams, puses būs nodalītas. Nav pieļaujama konfrontācija. Domāsim, kā vislabāk to izdarīt," paskaidroja Radzevičs.

Tāpat Nacionālā apvienība solās iztikt bez provokācijām un skaļiem lozungiem.

"Gribam atgādināt par tām Eiropas vērtībām, par kurām viņš (Ušakovs) iestājas vārdos," paskaidroja piketa mērķi Nacionālās apvienības Rīgas domes frakcijas vadītājs Nauris Puntulis.

"Rietumu demokrātiskās tradīcijas ir tādas, ka pašam mēram būtu jāatkāpjas. Ja nedara, mēs gribam nākt talkā, skubināt – esi Rietumu demokrātijai atbilstošs! Ja tas nenotiks, var sekot arī domes atlaišana," pastāstīja Rīgas domes deputāts no Nacionālās apvienības Dainis Locis.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Politika
Ameriks: pilsētas mērs ir atbildīgs par visu

Šāda piketa ideja sašķēluši Rīgas opozīciju: "Jaunā Vienotība" neatbalsta Nacionālās apvienības piedāvājumu.

"Nacionālā apvienība lej ūdeni uz Ušakova dzirnavām. Nacionālisti man uzbrūk, jo esmu krievs," norādīja Rīgas domes deputāts no "Jaunās Vienotības" Vilnis Ķirsis.

"Saskaņa" patiešām uzskata, ka mītiņa pret Nilu Ušakovu galvenā ideja nav demokrātisko vērtību aizstāvēšana, bet gan vēlme atgriezt Rīgu "latviskajām partijām".

"Saskaņa" iestājas par rīdzinieku tiesībām pašiem lemt, kas vadīs viņu pilsētu! Un aicina visus uz Rātslaukumu sestdien, 09.02, plkst. 12:00! Pret jebkāda veida nacionālismu un par mūsu tiesībām!" uzrakstīja partijā.

Ziņu lente
0