"Vienīgais lojālais informācijas avots": latviešu Twitter iestājās par LR4 un LSM portālu

CC BY-SA 2.0 / Егор Журавлев / Riga. Latvijas radioЗдание Латвийского радио на Домской площади
Здание Латвийского радио на Домской площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņa par to, ka Latvijas Radio 4, kā arī portāla lsm.lv krievu un angļu versijai draud slēgšana, izraisīja sociālo tīklu lietotāju sašutumu: Latvija var zaudēt vienīgo "valstij lojālu informācijas avotu".

RĪGA, 7. februāris – Sputnik. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē sabiedrisko mediju vadība paziņoja, ka finansējuma trūkuma dēļ Latvijas Radio 4 (ikgadējais finansējums 191 tūkstotis eiro), kā arī portāla lsm.lv krievu un angļu versijai (121 tūkstotis eiro) draud slēgšana.

Sociālo tīklu lietotāji uztvēra šo ziņu ar uztraukumu: pēc viņu domām, šie resursi ir teju vienīgie lojalitātes un kvalitatīva satura informācijas avoti mūsdienu Latvijā. Un kas ir interesanti – vislielāko publikas sašutumu izraisīja nevis krievu redakciju, bet portāla lsm.lv angļu versijas slēgšana.

​​"​Katru reizi, kad parādās idiotiskā ideja slēgt ciet LSM angļu sadaļu, es nesaprotu, vai tas ir vienkārši stulbums vai apzinātas  darbības, lai mazinātu pieeju informācijai par Latviju angļu valodā. Jo kam gan mums LSM angliski, ļausim Russia Today un Sputņikam strādāt!" pauž sašutumu Una Bergmane.

​​"​Par LSM pieejamību svešvalodās: 1) LSM angliski lasa ārvalstu investori, starpt. organizāciju analītiķi, akadēmiķi, un gan jau arī tā paša Moneyval eksperti. Tas tā. 2) Pētījumi bieži secina, ka labākais veids cīņai ar dezinformāciju krieviski ir ... kvalitatīvs saturs citur," dalās pārdomā Rasmuss Filips Geks.

​"​​LR4 Baltkrievijas un Krievijas pierobežā nereti vispār ir vienīgais valstij lojālais informācijas avots. Mhm, noteikti slēdziet ciet. Idioti," uzskata Twitter lietotāja ar segvārdu Princese Zeltīte.

​"​​​Mums ir nauda pāvestam, Supernovai, draņķīgiem seriāliem un Viestura Rudzīša personībai, bet nav naudas ziņām un sadaļai angļu valodā? Tā ir mērķtiecīga pretvalstiska politika un tas nevar būt neapzināti,"​​ raksta Līva Pērkone.

Ziņu lente
0