"Klasiskais aplauziens": rīdzinieki apspriež jauno gastro tirgu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā pirmā gastro tirgus atklāšana izraisīja sprādzienu sociālajos tīklos: Latvijas iedzīvotāji nemitīgi dalās savos iespaidos – vieni sajūsminās, citi lamājas, nolādējot "pankūku par 5 eiro" un nedraudzīgo gaisotni.

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. Jau ne pirmo dienu sociālajos tīklos notiek dzīva gastro tirgus apspriešana, kurš 2. februārī atvēris savas durvis Centrāltirgus gastronomijas paviljonā.

Rīdziniekiem netipiskais sabiedriskās ēdināšanas modelis pēc Food Court tipa, kurš ir izplatīts daudzās Eiropas pilsētās, uzreiz piesaistīja uzmanību. Un lai gan oficiālā gastro tirgus atklāšana ieplānota 9. februārī, to, liekas, jau paguvuši apmeklēt visi kompetentie rīdzinieki un galvaspilsētas viesi.

Atsauksmes ir visdažādākās: no patiesas sajūsmas par to, ka Rīgā parādījies jauns interesants projekts, līdz neapmierinātām sūdzībām par dārgajām cenām, komforta, draudzīguma un drošības trūkumu.

"Tādi izskatās mani pasūtītie pelmeņi, cena 4.40€, varēja būt draudzīgāka par mazo porciju, bet nu es visu saprotu, ar varu jau neviens neliek pasūtīt! Prasītos nedaudz vairāk. Plus vēl pieskaita dzērienu 2.50 eur tomātu sula, sanāk padārgi! 6.90 eur. Atmosfēra gan ļoti laba!" - pastāstīja par savu pieredzi Andris Reizenbergs.

Andra sekotāji piekrita viņam: cenas gastro tirgū patiešām ir pārāk augstas.

"Tas domāts speciāli tikai un vienīgi tiem tūristu bariem, kas katru dienu ieplūst Centrāltirgū. Parastajiem letiņiem, tāpat kā Ziemassvētku tirdziņos un Vecrīgas restorānos tur īsti nav ko meklēt. Sēžat savos Purčuka un Teikas dzīvokļos un nebesījat pārejos," - ar sarkasmu norādīja Mareks.

Blogeris Toms Lūsis, izskatās, arī nav sajūsmā par Rīgas Food Court un pelmeņiem par 4.40 eiro.

"Kad latvieši realizē foršas idejas, rezultāts mēdz būt diezgan skumjš. Es gan saprotu, ka tirgus "food court" bijuši arī kādi labi piemēri, bet šis nemudina doties tos pārbaudīt," - uzrakstīja Toms Lūsis.

​"Kas var būt latviskāks par šo, - klasiskais a*******s," - piekrīt Raimonds.

Citus komentētājus satrauca pārāk lielā izvēle restorānu ēdienkartēs.

"Man tikai izskatās, vai arī tiešām ēdienkartes izskatās pārāk plašas, lai uzturētu produktu dažādības kvalitāti un svaigumu? Īpaši ņemot vērā vietu un cenas," - šaubās Egita.

Pret jauno vietu interesi izrādīja arī Latvijas blogere, ēdināšanas speciāliste Ksenija Andrijanova, kura pavaicāja publikas viedokli par gastro tirgu.

​"Tviteri, jaunais Centrālais Gastro Tirgus ir laba lieta, vai kārtējais pārcenots hipsterkoncepts ar vidēji sliktu garšu?" - painteresējās publikai Ksenija.

"Fish&chips super gards, maigs, sulīgs zandarts kraukšķīgā mīklā; burgeri, pēc vīra atsauksmes, "ir ok". Ēdiena cenas vidējas, dzērieni gan padārgi," - atbild Arina Stivriņa.

"Ramen ar vistu - 5.50, porcijas šķiet mazas, bet ir garšīgi. Kebabs arī bija labs," - pievienoja savam viedoklim fotogrāfiju kāda Karmena.

"Rezumējums: gribēja īstenot diezgan izplatītu EU street food konceptu. Bet nedaudz nepavilka līdz EU līmenim. Apmeklēt noteikti ir vērts!" - uzskata Artūrs.

Krievvalodīgajā sociālo tīklu segmentā jaunā gastro tirgus apspriešana notiek vēl emocionālāk. Pašā pirmajā dienā Facebook kāda dāma pasūdzējās, ka tirgū netiek nodrošināta apmeklētāju drošība: gastro tirgus apmeklējuma laikā viņas bērns ticis apzagts – no kabatas izvilkts mobilais telefons.

Atgādināsim, ka Centrāltirgus gastronomijas paviljons atvēries pēc divus gadus ilgās rekonstrukcijas janvāra vidū. Pusi paviljona aizņem Latvijā pirmais gastro tirgus: restorānu zonā strādās vairāk kā 20 kafejnīcas un divi bāri, sola restorānu grupas "Resto-Rātors" pārstāvji.

Gastro tirgus ir Eiropā populāra brīvā laika pavadīšanas telpa. Tā ir vieta, kur var tikties ar draugiem brīvdienu vakaros, kur var aiziet papusdienot pusdienu pārtraukuma laikā. Ēdiens tiek gatavots pasūtītāja acu priekšā, un katrs restorāns piedāvā savu ēdienkarti.

Ziņu lente
0