Par vai pret: Latvijas iedzīvotāji varēs tiešā veidā balsot par likumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovУрна для голосования
Урна для голосования - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portālā ParVaiPret.lv iespējams izteikt savu viedokli par likumprojektiem un salīdzināt savu pozīciju ar deputātu balsojumu.

RĪGA, 5. februāris – Sputnik. Sabiedrības iniciatīvu portāla ManaBalss.lv veidotāji laiž klajā jaunu tiešsaistes platformu, lai Latvijas iedzīvotāji gūtu iespēju nobalsot par tiem pašiem likumprojektiem, kurus izskata Saeimas deputāti, vēsta telekanāls TV3.

Tādējādi ManaBalss.lv veidotāji cer veicināt dialogu politiķu un sabiedrības starpā.

Portālā ParVaiPret.lv katru nedēļu tiks publicēti aktuāli jautājumi, kuros Saeima balsos otrajā un trešajā lasījumā. Latvijas iedzīvotāji var paši izteikt savu viedokli par likumprojektiem un salīdzināt savu pozīciju ar deputātu balsojumu, savukārt politiķi varēs noskaidrot to, kādas domas ir elektorātam. Nākotnē būšot iespējams balsot arī par pašvaldību lēmumiem.

"Mēs gribam likt uzsvaru uz likumprojektiem, kas ir vairāk ideoloģiski. Mēs sakām ar vienkāršāko. Piemēram, vai pedagogus var atlaist par nelojalitāti. Tas ir konkrēts, neprasa iedziļināties 30 lappušu juridiskajā tekstā," paziņoja ManaBalss.lv vadītājs Imants Breidaks.

Šobrīd portāla apmeklētājiem vaicā, vai viņi piekrīt deputāta Jura Juraša izdošanai kriminālvajāšanai un vai vērts atļaut šaujamieroču izmantošanu no 16 gadu vecuma.

Nobalsot un ieraudzīt balsojuma rezultātus ir iespējams tikai pēc reģistrēšanās portālā.

Пустые парты в школе - Sputnik Latvija
Divu gadu laikā nelojāli pedagogi Latvijā nav atrasti

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, kura arī saņem ManaBalss.lv 10 tūkstošus parakstus savākušās iniciatīvas, pret jauno portālu izturas ar bažām.

"Kaut vai par skolas gaitu sākšanu no sešiem gadiem. Ja viens aktīvais slānis nobalsos tā vai citādi, neanalizējot, neieklausoties ekspertos, tas būs zināms sabiedrības spiediens. Mēs varam kļūt anarhijas ietekmē," uzskata komisijas vadītāja Janīna Kursīte-Pakule.

Astoņu gadu garumā kopš ManaBalss.lv pastāvēšanas sākuma pateicoties portālā iesniegtajām petīcijām, tika izmainīti 26 likumi.

Ziņu lente
0