Tiešais reiss uz ASV: airBaltic varētu parādīties tiešais reiss Rīga-Ņujorka

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasТуристы фотографируются на фоне Статуи Свободы в Нью-Йорке
Туристы фотографируются на фоне Статуи Свободы в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviopārvadātājs airBaltic apliecina: pastāv potenciāla iespēja atklāt tālos maršrutus.

RĪGA, 3. februāris — Sputnik. Latvijas nacionālais aviopārvadātājs airBaltic ir ieinteresēts tālo maršrutu apkalpošanā, atklāja satiksmes ministrs Tālis Linkaits, vēsta Rus.lsm.lv.

Карта мира - Sputnik Latvija
airBaltic gatava tālajiem reisiem, taču baidās no jautājumiem par investīcijām

Starp potenciālajiem virzieniem Linkaits minēja tādas valstis kā Ķīna un ASV, taču pie tam atgādināja, ka uzņēmuma rīcībā pagaidām nav lidmašīnu, kas nepieciešami transatlantiskajiem reisiem.

Rīgas lidosta jau ir gatava piesaistīt citas aviokompānija ar atbilstošām lidmašīnām tiešajam reisam Rīga-Ņujorka, taču ārvalstu uzņēmumus vispirms jāpārliecina, ka maršruts ir rentabls.

Šajā kontekstā viņš pieminēja, ka aviokompānijas Uzbekistan Airways piedāvātais maršruts no Rīgas uz Ņujorku patiešām tika izmantots, taču pats reiss Taškenta-Rīga-Ņujorka nebija rentabls, tāpēc tika pārtraukts. Taču reisam no Rīgas uz Ņujorku ir potenciāls.

Linkaits uzsvēra, ka airBaltic pagaidām nav lidmašīnu, kas varētu apkalpot reisus uz Ķīnu un Ameriku, taču norādīja, ka valsts ir ieinteresēta tamlīdzīgos maršrutos. Politiķis piebilda, ka patlaban norit pārrunas, un paskaidroja, ka tas ir ekonomikas, nevis politikas jautājums.

Jautāts par lidojumiem uz Ķīnu, Linkaits vērtēja, ka tiešas aviosatiksmes perspektīvas ar ĶTR pagaidām ir neskaidras, taču jau šogad no Rīgas būšot iespējams doties uz Dienvidkoreju.

Ja ne uz Ņujorku, tad vismaz uz Koreju

2018. gada oktobra nogalē Uzbekistan Airways pārtrauca reisus maršrutā Taškenta-Rīga-Ņujorka. Aviokompānija palaida tiešo reisu bez apstāšanās Latvijas galvaspilsētā.

Pietura Rīgā tika atzīta par nerentablu, un kompānijas vadība nolēma, ka bez tās pārvadātājs strādās efektīvāk.

Самолет национальной авиакомпании Южной Кореи Korean Air, архивное фото - Sputnik Latvija
Kļuvis zināms datums, kad tiks palaisti čarterreisi no Dienvidkorejas uz Latviju

Taču šī gada janvārī noskaidrojās, ka jau pavasarī tiks organizēti pirmie čarterreisi starp Dienvidkoreju un Latviju.

Trīs reisi tiks veikti 24. maijā, 31. maijā un 7. jūnijā. Tos organizēs viena no lielākajām tūrisma aģentūrām Korejā – Hanjin Travel ar Latvijas vēstniecības Korejā, Latvijas Investīciju un attīstības, Tūrisma departamenta, Starptautiskās lidostas Rīgas un Rīgas Tūrisma attīstības biroja Live Riga atbalstu. Ar šiem reisiem, ko veiks Korejas aviokompānija Korean Air, plānots pārvest aptuveni 700 pasažierus.

Līgumu par gaisa satiksmi parakstīja Latvijas un Dienvidkorejas ārlietu ministri Ņujorkā, 2018. gada nogalē.

Ziņu lente
0