Politika

ĀM un premjers reaģēja uz Jāņa Bordāna sarakstīšanos ar vēstniecībām

© Photo Ieva Ābele, SaeimaЯнис Борданс
Янис Борданс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rakstiski skaidrojumi ārvalstu diplomātiem vairāk piestāv opozīcijai, nevis Tieslietu ministrijas vadītājam, paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. Tieslietu ministrijas vadītāja Jāņa Bordāna (JKP) mēģinājums izskaidrot ārvalstu vēstniecībām Latvijas Saeimas iekšējo konfliktu neatstāja labu iespaidu premjerministram un ĀM, raksta LSM.lv.

Otrdien, 29. janvārī, Saeimas Mandātu komisija atbalstīja JKP deputāta Jura Juraša izdošanu kriminālvajāšanai pēc prokuratūras prasības saistībā ar valsts noslēpuma izpaušanas lietu. Pēc komisijas sēdes JKP savā Facebook lapā aicināja Latvijas iedzīvotājus uz tautas pulcēšanos pie Saeimas ēkas ceturtdien, plkst. 8:00, bet Bordāns nosūtīja ārvalstu vēstniecībām vēstules, kurās izklāstīja partijas pozīciju.

Янис Борданс - Sputnik Latvija
"Jaunie konservatori" aicina rīkot protestus pie Saeimas

Kā var domāt, Latvijas ĀM nebija sajūsmā, taču izteica to, kā pienākas, diplomātiski.

"Ņemot vērā, ka minētā vēstule vēstniecībām ir sūtīta kā Jaunās konservatīvās partijas skaidrojums par partijas pozīciju, šī vēstule nav uzskatāma par oficiālu valdības viedokli. Tādējādi arī šāds skaidrojums nav uzskatāms par centieniem veidot atsevišķu ārpolitiku, bet gan ir atsevišķas partijas viedoklis," teica ārlietu ministra Edgara Rinkēviča ("Jaunā Vienotība") padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā vienotība") LTV ēterā arī kritiski atsaucās par sarakstīšanos ar vēstniecībām: pēc viņa domām, gan kā tieslietu ministram, gan kā partijas līderim Bordānam ir "daudz efektīvāki veidi" uzlabot tiesiskuma situāciju Latvijā, nekā rakstiski skaidrojumi ārvalstu diplomātiem – tādi paņēmieni vairāk piestāv opozīcijai.

Premjers paziņoja, ka Bordāns var uzstāties ar konkrētiem piedāvājumiem un tikt sadzirdēts – un, ja būs nepieciešams mainīt likumus, tad arī Saeimas deputātu vairākums to atbalstīs.

Vakar "Saskaņas", "Attīstībai/Par!", Zaļo un zemnieku savienības, "Jaunās Vienotības" un Nacionālās apvienības pārstāvji paziņoja LTV , ka viņu frakcijas balsos par Juraša izdošanu prokuratūrai. KPV LV frakcijā izsludināts brīvs balsojums.

Ziņu lente
0