Latvijā uzstādīs vairāk fotoradaru un to mulāžu un mainīs tos vietām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 2020. līdz 2022. gadam uz Latvijas autoceļiem parādīsies vēl 50 fotoradari un 50 to mulāžas.

RĪGA, 29. janvāris – Sputnik. Piecdesmit stacionāros fotoradarus un tik pat daudz mulāžas Latvijas IeM piedāvā uzstādīt no 2020. līdz 2022. gadam uz Latvijas autoceļiem. Periodiski tos mainīs vietām, vēsta Diena.

Iekšlietu ministrija piedāvā finansēt šo projektu no dividendēm, kuras Ceļu satiksmes drošības direkcija maksā valstij, taču pēc atsevišķa Ministru Kabineta lēmuma pamatbudžetā tie netiek ieskaitīti.

Водитель за рулем - Sputnik Latvija
Ātruma samazināšana pie radariem neglābs latviešus no sodiem

Turklāt IeM piedāvā paplašināt fotoradaru funkcijas. 2019. gada martā plānots uzsākt pilotprojektu, kura ietvaros ar fotoradaru palīdzību sāks mērīt automobiļu vidējo ātrumu, sākumā tikai ceļa posmā Tīnūži – Koknese. Gaidāms, ka pēc sistēmas testēšanas tā sāks darboties jau darba režīmā no 1. aprīļa, savukārt noslēgsies pilotprojekts 1. oktobrī, tad arī apkopos rezultātus – tiks izvērtēta sistēmas darbības efektivitāte un tās ieguldījums satiksmes drošībā dotajā ceļa posmā. Ja projekts tiks atzīts par veiksmīgu, to ieviesīs arī uz citiem ceļiem.

Sākot no 2015. gada, Ceļu satiksmes drošības direkcija četros posmos iegādājās un uzstādīja 100 stacionāros fotoradarus, paralēli tika izmantoti arī mobilie fotoradari. Valsts policijas rīcībā ir 12 šādi radari. Pārvietojamo fotoradaru skaitu uz Latvijas ceļiem netiek plānots palielināt.

Ziņu lente
0