Garāmgājēji ieraudzīja noslīkušu cilvēku zem ledus: no Rīgas kanāla izvilkts līķis

© © Sputnik / Табылды КадырбековРука человека
Рука человека - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien, 19. janvārī, glābēji no Rīgas pilsētas kanālā izvilka noslīkuša cilvēka līķi.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sestdien, 19. janvārī, vairākas reizes izbrauca uz izsaukumiem pie ūdenstilpnēm, vēsta Tvnet.lv.

Tostarp garāmgājēji paziņoja VUGD, ka pamanījuši noslīkušu cilvēku zem ledus Rīgas pilsētas kanālā, glābēji izvilka no kanāla līķi.

Pēc VUGD pārstāves Agritas Vītolas sacītā, aizritējušajā diennaktī glābējiem vairākkārt nācies izbraukt pie ūdenstilpnēm, lai pierunātu cilvēkus nokāpt no ledus. Par vispopulārāko riska vietu kļuva Daugava.

Рижский городской канал, архивное фото - Sputnik Latvija
Rīgas policistu apbalvos par slīkstoša cilvēka izglābšanu

Naktī no sestdienas, 19. janvāra, uz svētdienu, 20. janvāri, VUGD brigāde devās palīgā cilvēkam, kurš nolēma izpeldēties Daugavā. Bet par laimi, glābēju palīdzība nebija nepieciešama, un "nirējs" paša spēkiem izgāja no ūdens.

Kopumā, aizritējušajā diennaktī VUGD saņēma 50 izsaukumus, 12 no tiem bija ugunsgrēki. Bojāgājušo un cietušo ugunsgrēkos nebija.

19. janvārī pareizticīgie svinēja Kunga Kristīšanas svētkus. Pēc tradīcijas ticīgie iegremdējas  iesvētītajā upes ūdenī.

Sakarā ar mainīgajiem laika apstākļiem Daugavā sākusies daļēja ledus iešana (starp Akmens un Vanšu tiltiem), kuras rezultātā bojāta jau savlaicīgi ūdenī ievietotā konstrukcija, kas bija paredzēta, lai nodrošinātu cilvēku gremdēšanos ūdenī Kunga Kristīšanas svētkos. Pēc sarunām ar drošības dienestu speciālistiem noskaidrojās, ka bojātu un neizturīgu konstrukciju izmantošana var radīt draudus cilvēku dzīvībai.

Ziņu lente
0