KNAB: Rīgas dome nav pārkāpusi likumu

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amatpersonu interešu konflikti un priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu pārkāpumi ar "Saskaņu" netieši saistīto organizāciju darbībās nav konstatēti.

RĪGA, 14. janvāris – Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pabeidzis Rīgas domes izmaksas pārbaudi 46 miljonu eiro apmērā fondiem un biedrībām, vēsta Mixnews.lv.

KNAB pārbaude tika uzsākta pirms gada, kad pašvaldības sagatavotajā atskaitē, pēc portāla Pietiek.com pieprasījuma, tika atklāta informācija par to, ka nepilnu divu gadu laikā Rīgas dome izmaksājusi biedrībām un fondiem 45,85 miljonus eiro.

Трамвайная остановка в Риге - Sputnik Latvija
Anrijs Matīss pārbaudīs "Rīgas satiksmes" izdevumus pieturvietu apgaismojumam

Nauda tika pārskaitīta funkciju izpildīšanai, kuras deleģējusi pašvaldība. Piemēram, dalībai kultūras pieminekļu saglabāšanas programmā, pirmsskolas apmācībai, sociālajiem pakalpojumiem un citām lietām.

Līdzekļus no Rīgas domes saņēma 1104 biedrības un fondi. Tostarp trauksmi sacēla partijas "Vienotība" deputāte Inese Andersone, kad noskaidrojās, ka galvaspilsētas varasiestādes piecu gadu garumā atbalstīja "Latvijas jautro un atjautīgo klubu" un vēl dažus gadus – kaut kādu "Humora komiteju".

Asprātīgo joku un humora cienītāju finanšu atbalstam Rīgas dome bija atvēlējusi gandrīz 310 tūkstošus eiro.

KNAB paziņoja par visu šo izmaksu pārbaudi un par to, ka iespējamie amatpersonu interešu konflikti netika konstatēti, gluži kā priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu pārkāpumi ar "Saskaņu" netieši saistīto organizāciju darbībās.

Informāciju par pašvaldības finanšu darbībām birojs nosūtīja Valsts kontrolei.

Pārbaude noslēdzās uz skandāla fona "Rīgas Satiksmē" un Rīgas domē. Runa ir par kukuļiem un krāpniecību ar autobusu un trolejbusu iegādi. Notiek starptautiska izmeklēšana, kurā piedalās KNAB un Polijas antikorupcijas dienests. Tika aizturēti astoņi cilvēki – seši Latvijā un divi Polijā.

Ziņu lente
0