Tālredzība vai nolaidība: Rīgā policijas atteikšanās uzlauzt durvis kļuva par liktenīgu

© Foto : pixabayДвери
Двери - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr kādu Rīgas namu dzīvokli aizlēja ar ūdeni, bet policisti vilcinādamies gaidīja pie tās durvīm, cilvēks sagaidīja savu nāvi.

RĪGA, 14. janvāris – Sputnik. Valsts policija pieņēma liktenīgu lēmumu neuzlauzt dzīvokļa durvis, kurā tobrīd mira cilvēks, vēsta Grani.lv.

Traģēdija Rīgā notika 7. janvārī. Todien Rīgas policisti ieradās uz galvaspilsētas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāju izsaukumu. Iedzīvotāji ziņoja, ka vienu no dzīvokļiem aizlej ar ūdeni.

Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Pie tirdzniecības centra Ķengaragā miris vīrietis

Policisti ieradās notikuma vietā, taču dzīvokļa durvis, kurā notika plūdi, neviens neatvēra. Taču likuma kalpi esot dzirdējuši kaut kādas dīvainas skaņas, kuras nāca no dzīvokļa.

Šīs skaņas izraisīja policistu uztraukumu. Taču pašvaldības policija šādās situācijās nav tiesīga pieņemt lēmumu par dzīvokļa durvju uzlaušanu vai iekļūšanu tajā kaut kādā citā veidā. Tāpēc policisti izsauca Valsts policijas darbiniekus.

Ieradušies uz notikuma vietu Valsts policijas darbinieki, paskaidrojot situāciju savai dežūrdaļai un apspriežot to, nolēma nelauzt durvis un aizbrauca.

Pēc kāda laikā skaņas, kuras iepriekš nāca no dzīvokļa, apklusa. Tikai tad Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji ar automātisko kāpņu palīdzību spēja iekļūt dzīvoklī pa logu. Tur viņi atrada vīrieša līķi.

Valsts policija apstiprināja, ka 7. janvārī Rīgā, kādā no dzīvokļiem Maskavas ielā, tika atrasts miris vīrietis. Mirušā personas datus policijā nepaziņoja.

Ir zināms, ka uzsākta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, vai Valsts policijas darbinieki rīkojās atbilstoši situācijai.

Bezpajumtnieka slepkavība Ķengaragā

Iepriekš tika ziņots par vēl vienu nebijušu nāves gadījumu Rīgā. Sestdienas vakarā, 5. janvārī, Ķengaraga iedzīvotāji pamanīja pie tirdzniecības centra bez dzīvības pazīmēm gulošu vīrieti un izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, kura ārsti konstatēja nāvi.

Водитель автобуса спасла маленького мальчика, брошенного на улице в мороз - Sputnik Latvija
Video
Autobusa vadītāja izglāba uz ielas atstāto mazo zēnu

Valsts policija noskaidroja informāciju, ka todien bojāgājušais atradies tirdzniecības centra telpās, no kurienes viņu padzina divi vīrieši apsargu formastērpā. Viņš nepretojās un, iespējams, bija piedzēries, savukārt no viņa sejas pilēja asinis.

Abi apsargi ir aizturēti. Tagad izmeklētāji cenšas noskaidrot kurā brīdī un kādos apstākļos vīrietis guva miesas bojājumus un kādos apstākļos apsargi atstāja vīrieti uz ielas bezpalīdzīgā stāvoklī.

Ziņu lente
0