Amorālie nodokļu tērētāji: Labklājības ministrijas ierēdņus pieķer preču iegādē bez čekiem

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasТерминал для безналичной оплаты
Терминал для безналичной оплаты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Labklājības ministrijas darbinieki, kuri labprāt izpērk vietējo zemnieku produkciju, tur aizdomās par ēnu ekonomikas veicināšanu.

RĪGA, 12. janvāris – Sputnik. Mājsaimniece un divu bērnu māte Daina Baidekalne pauda savu neapmierinātību Twitter saistībā ar nesen redzēto pie Labklājības ministrijas ēkas Rīgā. Vērīgā pilsone bijusi sašutusi par to, ka Labklājības ministrijas darbinieki izpirka zemnieku produkciju pa tiešo no tirgotāju rokām un, spriežot pēc visa, bez jebkādas uzskaites.

"Milzīgais ierēdņu aparāts, kurš stāv sardzē par mūsu nodokļiem, izvērš tiešās tirdzniecības praksi lielos apjomos, kur netiek maksāti nodokļi. Šeit Labklājības ministrija.@vid_gov @Lab_min darba laikā," - uzrakstīja Twitter Daina Baidekalne, pievienojot fotogrāfijas, kuras uzņemtas pie Labklājības ministrijas ēkas.

Uz precizējošo jautājumu, ko tad tieši pērk pie autofurgona stāvošie cilvēki, Daina paziņoja, ka olas un vistu. Un piebilda, ka kaut kas tamlīdzīgs notiek praktiski visās valsts iestādēs, kā arī Valsts kontrolē.

Taču sekotāji apšaubīja Dainas Baidekalnes secinājumu viennozīmīgumu.

"Kāpēc uzreiz "netiek maksāti nodokļi"? Varbūt te nemaz nav jāmaksā nodokļi (piemājas saimniecība, līdz 3000€)?" - pavaicāja Uldis Rozenfelds.

Taču sieviete nepiekāpās. "Kas to kontrolē?" ar jautājumu uz jautājumu atbildēja Daina.

"Nodokļus? Droši vien – VID. Par pārtikas tirgošanu – PVD. Bet es vairāk par to, ka ne vienmēr ir jākliedz "zagļi!". Un darba laikā arī ir pārtraukumi," - atbildēja Uldis.

Noraizējušos pilsoņu sarunai drīz pievienojās pat Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki, kuri izskaidroja tirdzniecības procedūru bez kases čekiem.

​"Kases aparāts nav jālieto, ja tirgo pašiegūtu/ražotu produkciju. Ja persona reģistrējusies kā saimn.darb. veicējs, pēc pircēja pieprasījuma jāizsniedz kvīts. Iespējams, šajā gadījumā nepieciešama atļauja no pašvaldības par ielu tirdzniecību…" - norādīja Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki.

Taču atmaskojošo fotogrāfiju autore nerimās.

"Kvītis netiek izsniegtas, nekādas atļaujas arī. Nauda ripo kabatās. Un to praktizē ierēdņi. Šoreiz foto pie Labklājības ministrijas. Bet tas notiek praktiski visur. Amorālie nodokļu tērētāji!" - uzsvēra Daina  Baidekalne.

Citiem sekotāju dzēlīgajiem komentāriem  Daina atkārtoti precizēja, ka ļoti priecājas par zemniekiem, kuri atraduši veidu kā pārdot savu produkciju, taču pārdevēju pārbaudes neviens nav atcēlis. Un it sevišķi viņa izcēla faktu, ka viņas sašutums ir virzīts nevis uz zemniekiem, bet gan uz ierēdņu uzvedību.

Ziņu lente
0