Ziemas svētku laikā patversmē nokļuvuši vairāk nekā simt mājdzīvnieku

© Sputnik / Оксана ДжаданКоты из приюта для животных "Улубеле" ищут хозяев
Коты из приюта для животных Улубеле ищут хозяев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patversmes Ulubele vadītāja Ilze Džonsone vēlreiz atgādināja, cik liela nozīme ir mājdzīvnieku čipiem.

RĪGA, 10. janvāris — Sputnik. Svētku laikā patversmē nokļuvušo mājdzīvnieku statistika ir tikpat drūma kā agrākajos gados, raksta Skaties.lv.

Kucēns - Sputnik Latvija
"Visticamāk aizveda vai nu uz Lietuvu vai Krieviju": kā Latvijā zog šķirnes kucēnus

Pirms Ziemassvētkiem un Jaunā gada mediji un sociālie tīkli atgādināja, ka mājdzīvnieki īpaši rūpīgi jāpieskata salūta laikā, svētku laikā patversmes Ulubele un portāla Dzīvnieku policija redzeslokā nokļuvuši vairāk nekā simt mājdzīvnieki.

"Tāda sajūta, ka nekas nav mainījies, jo tomēr ļoti daudzi noklīduši dzīvnieki. Tā vidējā statistika ir graujoša. Ir ļoti, ļoti daudzi dzīvnieki, kas salūta laikā pamukuši un joprojām sēž patversmē," – pastāstīja patversmes Ulubele vadītāja Ilze Džonsone.

Patversmes vadītāja pateicās daudzajiem iedzīvotājiem, kuri nepalika vienaldzīgi un daudzus noklīdušos dzīvniekus pieņēma savās mājās vai vismaz ielaida telpās, kamēr izdevās atrast vai sazvanīt saimniekus. Daudzi mājdzīvnieki jau atgriezušies mājas, taču citi joprojām gaida savu saimnieku, tāpēc patversmes vadītāja iesaka izmantot Dzīvnieku policijas portāla iespējas.

"Ja jums ir dzīvnieks pazudis un jums telefonā vai datorā ir viņa bilde, noteikti izmantojiet portālu, lieciet iekšā sludinājumu, kur ir pazudis, kad ir pazudis, jo visas patversmes pārbauda šo portālu," – apliecināja Džonsone.

Viņa vēlreiz atgādināja, cik svarīgi ir čipot dzīvnieku – tas nepieciešams dzīvnieka drošībai un aizsardzībai. Ja dzīvnieks ir čipots, tas uzreiz tiek nogādāts atpakaļ pie saimniekiem, nevis patversmē.

Pašlaik Ulubelē vēl ir 20 suņi bez čipa un reģistrācijas, kuri patversmē nokluvuši svētku laikā un joprojām gaida savu saimnieku. Savukārt portālā Dzīvnieku policija joprojām publicēti 50 sludinājumi par suņiem, kuri pazuduši laikā no kristīgajiem līdz pareizticīgajiem Ziemassvētkiem.

Ziņu lente
0