"Viss rajons smird kā pēc atomkara": rīdzinieki sūdzas par pirti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ko īsti dedzina pirtī, no kuras, pēc vietējo iedzīvotāju vārdiem, smok nost viss rajons.

RĪGA, 10. janvāris — Sputnik. Ziepniekkalna sirdī – Bauskas ielā – strādā publiskā pirts, kas apmeklētājus uzņem katru dienu.

Apkaimes iedzīvotāji sūdzas par nepatīkamo smaku no pirts dūmeņa, vēsta raidījums Bez Tabu.

Неприятный запах - Sputnik Latvija
Nosauktas piecas riebīgākās smakas pasaulē

Iedzīvotāja Ludmila pastāstīja, ka, brīžos, kad pirts tiek apkurināta, dzīvokļa logus nav vēlams vērt vaļā – dzīvokli pilda nepatīkama smaka.

Inta, kura strādā iepretī pirtij esošajā kioskā, apgalvoja, ka "Bez Tabu" komandai paveicies ierasties, kad smaka nav jūtama. Viņa to jūtot pat iestiklotajā kioskā.

Arī citi uz ielas sastaptie Ziepniekkalna iedzīvotāji apstiprināja problēmu.

Bez tam uz raidījuma redakcijas e-pastu atsūtīta sūdzība. Raidījuma redakcijā vērsies Ziepniekkalna iedzīvotājs Jānis:

"Nemāku teikt, ar ko viņi kurina to pirti, ar riepām vai tautā saukto "atrabotku", bet tai pirtij kurināšanas laikā nav iespējams tuvoties, viss rajons smird kā pēc atomkara!

Ne logus var atvērt, ne ārā iziet. Vairākas reizes esmu gājis viņiem aizrādīt. Viņi atbild, ka tās ir mūsu problēmas."

Valsts vides dienests nosūtījis uz pirti nosūta savu inspektoru. Viņš pārkāpumus nekonstatēja, tomēr plāno vērsties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, lai rosinātu pārbaudīt dūmeņa tīrību.

Rīgas panorāma - Sputnik Latvija
Rīgas iedzīvotāji sūdzas par "ķīmisku" smaku

Kad žurnālisti sazvanīja pirts īpašnieku, viņš ieteica aprunāties ar apkures katla operatoru. Darbinieks demonstrēja pirts apkurei izmantojamo malku un krāsns telpu.

"Nē, nē, nē. Ne riepas, ne ogles šeit neizmanto. Mūsu krāsns nav atbilstoša, lai kurināšanai izmantotu ogles. Ja to mēģināsim darīt, krāsns vairs nedarbosies. Ja dedzinātu gumiju, šeit būtu melni dūmi," - stāstīja pirts darbinieks Konstantīns.

Pirts īpašnieks uzsvēra, ka visapkārt ir liels skaits dzīvojamo ēku, kas nav pieslēgtas pie centrālās apkures sistēmas, tātad nepatīkamas smakas avots var būt cits.

Ziņu lente
0