Politika

Aivars Lembergs: Kariņš kuru katru brīdi var aizbēgt uz savu fāterlandi

© Foto : pixabayПаспорт гражданина США
Паспорт гражданина США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien Latvijas prezidents Raimonds Vējonis uzticēja valdības veidošanu Krišjānim Kariņam, "Jaunās Vienotības" pārstāvim.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. "Jaunās Vienotības" kandidātam premjerministra postenim Krišjānim Kariņam nāktos izvēlēties valsti, kuras pilsonību viņš gribētu saglabāt. Šo viedokli radio Baltkom ēterā pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"Latviju vadīs ārzemnieks, viņam būs dubulta pilsonība. Viņš jebkurā brīdī var aizbēgt uz savu fāterlandi. Tā ir zaimošana! Vispirms viņam vajadzētu izvēlēties vienas valsts pilsonību, kura valsts ir viņējā. Spriežot pēc manas pieredzes, viņš ir populists, pļāpa un nekompetents," – Lemberga teikto citēja Mixnews.

Евродепутат Мирослав Митрофанов - Sputnik Latvija
Mitrofanovs: Kariņš būs viegli ievainojams premjers

Viņš norādīja, ka Kariņa nākamās valdības uzdevumi nav īpaši skaidri.

"Pagaidām neviens nav neko skaidru dzirdējis par viņa valdības uzdevumiem. Šodien Nacionālais bloks vēlas 14 ministrijas, Jaunā konservatīvā partija apsolījusi atstāt tikai astoņas ministrijas, Kaimiņš – sešas, taču patlaban to ir tikai trīspadsmit. Tāpēc būs interesanti paskatīties, kā viņi pildīs savus solījumus. Apmānīs un piekrāps pasmiedamies," – teica Lembergs.

Ziņu aģentūra atgādināja, ka K.Kariņš ir dzimis un audzis ASV, uz Latviju pārcēlies pēc 1994. gada. Viņš ir ASV un Latvijas pilsonis. Uz Latvijas politiskās skatuves K.Kariņš parādījās līdz ar partijas "Jaunais laiks" dibināšanu.

7. janvārī Latvijas prezidents Raimonds Vējonis uzticēja valdības veidošanu Krišjānim Kariņam, "Jaunās Vienotības" pārstāvim.

Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Kučinskis: premjerministru no malas vienkārši noēdīs

K.Kariņš ierosina veidot koalīciju no piecām partijām: "Jaunās Vienotības", Jaunās konservatīvās partijas, "Attīstībai/Par!", KPV LV un Nacionālās apvienības.

Tādējādi parlamenta opozīcijā paliek Saeimas lielākā frakcija – partija "Saskaņa", kā arī Zaļo un zemnieku savienības frakcija.

Jāpiebilst, ka abi iepriekšējie prezidenta izvirzītajiem kandidātiem – Jānim Bordānam no JKP un Aldim Gobzemam no KPV.LV neizdevās tikt galā un izveidot valdību.

Ziņu lente
0