"Laima – izbaudi Kremļa garšu": sociālajos tīklos rit saruna par neparastām konfektēm

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasКрасная площадь в Москве
Красная площадь в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Norvēģiem piederošā Latvijas konditorejas fabrika ražo konfektes "Zeltgalvu Maskava" un pārdod krievu veikalā Vācijā.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Sociālo tīklu apmeklētāji konstatējuši, cik neparastu produkciju veikalos Vācijā pievādā pazīstamais Latvijas zīmols – konfekšu kārbu ar Vasilija Svētlaimīgā katedrāli, kas atrodas Sarkanajā laukumā.

Ziņu par neparasto atradumu publicēja Olga Fedosejeva. Viņa sociālajā tīklā Facebook publicēja konfekšu kārbas "Zeltgalvu Maskava" fotogrāfiju.

"Ieraudzīju krievu veikalā Vācijā. Latvijas Laima ražo konfektes ar Kremļa attēlu. Kā tad to pieļāvusi mūsu nacionālistiskā valdība??!" – sarkastiski atzīmēja autore.

Publikācija radīja vētrainu diskusiju, kuras dalībnieki gan pārsvarā konstatēja faktu, ka pazīstamā Latvijas zīmola Laima īpašnieks jau sen ir norvēģu kompānija Orkla Confectionery & Snacks Latvija.

В Риге открылся Благотворительный домик Laima - Sputnik Latvija
Laimas šokolādes tāfelītes vairs netiks ražotas Latvijā

"Pir mums tādas neesmu redzējusi. Laikam tikai eksportē," – uzrakstīja Marina.

Citi komentētāji piezīmēja arī to, ka Laimas konfekšu kvalitāte varētu būt labāka.

"Un konfektes arī jau kļuvušas par pilnīgiem *ūdiem. Agrāk "Laima" parka speciālas šķirnes kakao pupiņas no Ganas. Pēc uzņēmuma iegādes norvēģi to vairs nedara," – atgādināja Dmitrijs.

"Taisnības labad jāsaka, ka leģendas noriets sācies jau sen. Visā pēcpadomju telpā pazīstamais zīmols Laima jau sen vairs nepieder vietējiem iedzīvotājiem. Uzņēmums pieder norvēģu koncernam Orkla, kura apgrozījums 2016. gadā sastādīja 4,2 miljardus eiro," – atzīmēja Linda.

Citi sociālo tīklu apmeklētāji ar izsmieklu piezīmēja, ka tas ir tikai bizness.

Пустой кошелек - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latvijas eksperiments: jo nabagāka valsts, jo augstākas cenas

"Laima – izbaudi Kremļa garšu," – Artūrs ierosināja jaunu reklāmas saukli.

"Ja dzīvot gribēsies, ne tā vien izgrozīsies," – konstatēja Anna.

Starp citu, sociālo tīklu lietotāji painteresējās arī par Laimas produkcijas cenām Vācijā. Autore paziņoja, ka cenu uz kārbas nav pamanījusi, taču viņai pastāstīja, ka Vācijā šāda konfekšu kārba maksā 4,55 eiro, bet Latvijā – aptuveni 7 eiro.

Uzņēmuma pārstāvji snieguši atbildi diskusijai sociālajos tīklos: 

"Laima Krievijā piedāvā iecienītās konfekšu izlases ar trīs simboliskiem iepakojuma dizainiem konkrētajam tirgum: Vasilija Svētlaimīgā katedrāle, statuja no Pēterhofas dārza, Maskavas Caricino pils un parks. Tieši minētā "Laimas" kārba ar Vasilija Svētlaimīgā katedrāli ir bijusi pieejama eksporta tirgos jau vairāk nekā 20 gadus.

Zīmola "Laima" ražotājs savu saražoto produkciju pārdod mazumtirgotājiem un vairumtirgotājiem jeb klientiem. Konkrēti šajā gadījumā šo produkciju pasūtīja klients Vācijā, kuram ir sava lielveikalu ķēde, kas tieši specializējas produkcijas pārdošanā no dažādiem reģioniem," - pastāstīja Lineta Mikša, "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja.

Atgādināsim, ka Orkla Confectionery & Snacks Latvija (norvēģu koncerna Orkla uzņēmums) ir viens no vadošajiem konditorejas izstrādājumu un uzkodu ražotājiem Baltijas valstīs. Kompānijai pieder tādi zīmoli kā Laima, Selga, Staburadze, Ādažu īstie Čipsi un Taffel The Original Snacks. Akciju sabiedrība Laima norvēģu kompānijai Orkla pieder kopš 2014. gada augusta.

Ziņu lente
0