NBS vadītājs pastāstīja par nozagtajām ierīcēm un gaidāmajām mācībām

© Sputnik / Sergey MelkonovКомандующий НВС Латвии Леонид Калныньш
Командующий НВС Латвии Леонид Калныньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas armija grasās veltīt vairāk uzmanības karavīru un jūrnieku apmācībai, kā arī turpināt nodrošinājuma sistēmas reorganizāciju.

RĪGA, 7. janvāris – Sputnik. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš atbildēja uz žurnālistu jautājumiem LTV radījuma "Rīta panorāma" intervijā.

Kurš nozadzis ierīces

Saskaņā ar Militārās policija datiem, militārā ekipējuma lielos apmēros un ilga laika garumā piesavināšanās lietā ir iesaistītas vairākas NBS amatpersonas. Dienesta pārbaude sakarā ar nakts redzamības ierīču zādzības faktu tik uzsākta 2018. gada 31. augustā. Trīs militārpersonas ir atstādinātas no dienesta pienākumu veikšanas, savukārt vēl viens tika atlaists.

Раймондс Бергманис - Sputnik Latvija
No Latvijas NBS noliktavas pazudušas nakts redzamības ierīces

Ekipējums no NBS noliktavām nozagts sekojošai pārdošanai, paziņoja Kalniņš. Viņš apstiprināja, ka ar šo lietu ir saistītas trīs armijas amatpersonas, kā arī paziņoja, ka viņam ir kauns par notiekošo, un vainīgie saņems bargu sodu. Šodien tiek izskatīta arī citu personu atbildība.

Pēc Kalniņa sacītā, kopš 2017. gada NBS sākusies armijas nodrošinājuma sistēmas reorganizācija, kura joprojām turpinās. Taču, kā norādīja Nacionālo bruņoto spēku komandieris, atrodas arī tie, ka vēlas apiet, salauzt vai degradēt šo procesu.

Intensīvi, taču pēc citiem scenārijiem

Mācību skaits, kurās piedalīsies Nacionālie bruņotie spēki, šogad neizmainīsies, taču tagad uzdevumu izpilde tiks veikta pēc cita scenārija, pastāstīja Kalniņš.

Дрон - Sputnik Latvija
Latvijas Aizsardzības ministrija iepirks pašmāju bezpilota lidaparātus

Pēc viņa sacītā, šogad Latvijas armija trenēsies ne mazāk intensīvi. Turklāt NBS turpinās iepirkt nepieciešamo bruņojumu, kā arī piedalīsies NATO starptautiskajās operācijās un mācībās – Latvijā un citās valstīs.

"Un, protams, personāls ir pats Nacionālo bruņoto spēku mugurkauls, kas nozīmē, ka visa uzmanība tiks nodrošināta Latvijas karavīriem, jūrniekiem un zemessargiem. Viņu apmācība, sociālās garantijas un ekipējums," uzsvēra Kalniņš.

Tik plaša mēroga mācības kā "Namejs", šogad netiek plānotas, taču mācību intensitāte paliks līdzšinējā līmenī. Taču tagad mācības tiks rīkotas pēc citiem scenārijiem, atzina Kalniņš.

Ziņu lente
0