Rīgas mitropolīts apsveic pareizticīgos Ziemassvētkos

© Sputnik / Sergey MelkonovМитрополит Рижский и всея Латвии Александр
Митрополит Рижский и всея Латвии Александр - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savā Ziemassvētku vēstījumā Latvijas pareizticīgo baznīcas vadītājs runāja par iekšējo brīvību.

RĪGA, 7. janvāris – Sputnik. Rīgas un visas Latvijas mitropolīts Aleksandrs uzrunāja Latvijas pareizticīgos Ziemassvētku vēstījumā, kurš publicēts Latvijas pareizticīgo baznīcas portālā.

"Kristus Piedzimšana iezīmēja visas cilvēces pestīšanas sākumu. Mēs esam aicināti būt Kunga mācekļi, sekot Viņam, izpildot Viņa likumus," raksta mitropolīts.

Президент Украины Петр Порошенко и Константинопольский патриарх Варфоломей - Sputnik Latvija
Darījums gatavs: Bartolomejs parakstīja tomosu par Ukrainas "jaunās baznīcas" autokefāliju

"Šodien mēs bieži dzirdam aicinājumus uz ārējo brīvību. Tāda brīvība tikai noved cilvēku pie izlaidības un visatļautības. Iemiesojies pasaules Pestītājs Kristus aicina mūs uz patieso brīvību – iekšējo brīvību no dusmām, naida, lepnības, patmīlības, skaudības, alkatības un godkāres. Tas viss un jebkāda nepatika pret tuvāko dara mūs aizvērtus Svētā Gara žēlastības darbībai. Atvērsim mūsu sirdis Dievišķajai svētībai un dosim vietu mūsu sirdī ikvienam cilvēkam, kuru satiekam savā dzīves ceļā," vērsās ar aicinājumu ticīgajiem mitropolīts.

Viņš atgādināja, ka aizritējušajā gadā Latvija nosvinēja savas neatkarības simtgadi, un pateicās Latvijas valstij par ticības brīvību, tempļu celtniecības iespēju un garīgās izglītības iespēju.

Naktī no 2019. gada 6. uz 7. janvāri mitropolīts Aleksandrs veica nakts Dievišķo liturģiju Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē.

Ziņu lente
0