Brīvpusdienu Rīgas bērnudārzos nebūs līdz maijam

© Sputnik / Oksana DzadanДискуссия о детской еде
Дискуссия о детской еде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezmaksas ēdināšanu nevar piemērot bez pašvaldības budžeta pieņemšanas, bet tā pieņemšanai nepieciešams apstiprināt valsts budžetu, ko savukārt var izdarīt tikai jaunā valdība.

RĪGA, 6. janvāris – Sputnik. Rīgas pirmsskolnieku vecāki pirms dažām dienām saņēma rēķinu par ēdināšanu Rīgas bērnudārzos, kaut gan pērn Rīgas dome solīja, ka no šī gada 1. janvāra tā būšot bezmaksas, vēsta LTV7 Krievu apraide raidījumā "Šodien vakarā".

Iemesls tam – Latvijas valdības trūkums. Brīvpusdienas visiem bērnudārzu audzēkņiem no 2019. gada sākuma ir iekļauti pašvaldības budžetā, taču pilsētas budžets var tikt pieņemts tikai pēc tam, kad tiks apstiprināts valsts budžets. Savukārt to pagaidām nav kam izdarīt, jo jaunā valdība joprojām nav izveidota.

Учебники, по которым учатся дети в русской школе в Латвии - Sputnik Latvija
Rīgas dome pastāstīja, cik šogad tā izmaksās izglītības pabalstu

Domes Izglītības komitejas priekšsēdētāja Eižēnija Aldermane ("Gods kalpot Rīgai") paziņoja žurnālistiem telefonsarunā, ka galvaspilsētas budžets var tikt pieņemts apmēram mēnesi pēc valsts budžeta pieņemšanas – iespējams, februāra beigās vai martā. Turklāt viņa uzskata, ka bezmaksas ēdināšana bērnudārzos tiks ieviesta maijā, taču, neizslēdz, ka vasaras atvaļinājumu sezonas dēļ tas var notikt tikai 1. septembrī.

Aldermane uzsvēra, ka bezmaksas ēdināšanu saņems arī privāto bērnudārzu audzēkņi, kuru pirmsskolas izglītību vietu trūkuma dēļ pašvaldības bērnudārzos līdzfinansē Rīgas dome.

Šobrīd Rīgas bērnudārzos bezmaksas ēdināšanu saņem tikai bērni no mazturīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm.

Ziņu lente
0