Skumjš iznākums: Jaungada brīvdienas Latvijā nav noritējušas gludi

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина "скорой помощи" рядом с пострадавшим от пожара домом в рижском микрорайоне Плявниеки
Машина скорой помощи рядом с пострадавшим от пожара домом в рижском микрорайоне Плявниеки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No prieka līdz skumjām: Jaungada brīvdienas Latvijā ir traģiskākās pēdējo gadu laikā.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informēja, ka Jaunā gada pirmajās 24 stundās Latvijā reģistrēti 11 ugunsgrēki, vēsta Mixnews.lv.

2019. gada 1. janvārī ugunsgrēkos dzīvības zaudējuši divi cilvēki, cietuši – pieci.

Piemēram, aptuveni pulksten 4 no rīta ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Talsu novadu, kur nodegusi saimniecības ēka. Ugunsgrēka vietā tika atrastas cilvēka mirstīgās atliekas.

Iepriekš vēstīts par ugunsgrēku Rīgā – Pļavnieku mikrorajonā piecstāvu ēkā aizdegās dzīvoklis. Traģēdija notika Jaungada naktī. Ugunsdzēsēji cīnījās ar liesmām vairak nekā trīs stundas.

Ugunsgrēkā cietuši seši cilvēki, viens – 75 gadus vecs vīrietis – gājis bojā. Piecu cietušo stāvoklis ir smags, viens guvis vidējas pakāpes traumas.

VUGD pārstāve Inta Palkavniece atzīmēja, ka šīs Jaungada brīvdienas bija vienas no traģiskākajām pēdējo triju gadu laikā: četru dienu laikā ugunsgrēkos gājuši bojā četri cilvēki.

Латвийские пожарные - Sputnik Latvija
Ugunsgrēks Pļavniekos: uzsprāguši vairāki baloni, cietuši 11 ugunsdzēsēji

Lielāko daļu ugunsgrēku svētkos izraisījusi nepiesardzīga apiešanās ar uguni. Ugunsgrēks Pļavniekos izcēlās mazas tējassvecītes dēļ, ko saimnieki atstājuši bez uzraudzības uz 15 minūtēm.

Iepriekš vēstīts, daudzviet Latvijā mājās un dzīvokļos ir krāsns apkure. Diemžēl cilvēki nereti ignorē ugunsdrošības normas. Netīrītu skursteņu vai apkures līdzekļu nepareizas ekspluatācijas dēļ ugunsgrēki izceļas ļoti bieži.

VUGD uzsvēra, ka ik gadus netīrītu skursteņu dēļ ugunsgrēkos iet bojā cilvēki, un statistikas dati pastāvīgi pieaug.

Ugunsdzēsēji iesaka iedzīvotājiem uzstādīt dūmu detektorus dzīvokļos un mājās. Jāņem vērā arī jaunās normas, kas stāsies spēkā 2020. gadā – tās pieprasa ugunsdrošības detektoru obligātu uzstādīšanu.

Ziņu lente
0