Aprīlī rīdziniekiem uzreiz par 12% var palielināt apkures maksu

© Pixabay / GoerglКот на батарее
Кот на батарее - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gāzes un šķeldu cenu kāpums liek "Rīgas Siltums" palielināt siltumtarifus Rīgā.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Siltumapgādes uzņēmums "Rīgas Siltums" plāno palielināt siltumenerģijas tarifus par 12,6%, liecina informācija oficiālā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Tarifu piedāvāts noteikt 49,99 eiro apmērā par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), savukārt šobrīd tarifs sastāda 44,39 eiro par megavatstundu bez PVN.

Kā skaidro kompānijā, tarifu izmaiņas esot saistītas ar dabasgāzes cenu kāpumu par 35%, šķeldu cenu kāpumu par 8% un citu izmaksu pieaugumu laika periodā kopā 2013. gada 1. jūlija, kad stājās spēkā esošais tarifs.

Кот на батарее отопления - Sputnik Latvija
Ušakovs: "Siltumserviss Rīga" grūtības var turpināties arī pēc apkures sezonas

Jaunais tarifs varētu stāties spēkā no nākamā gada aprīļa, ja to apstiprinās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK). Tarifu projektu "Rīgas Siltums" iesniedza komisijai 27. decembrī.

Kompānija "Rīgas Siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā – tās daļa sastāda 76%. Uzņēmuma akcionāri ir Rīgas dome (49% akciju), valsts (48,995%), "Enerģijas Risinājumi. RIX (2%) un Latvenergo (0,005%). Kopš 1996. gada kompānija tāpat nodarbojusies ar siltumtīklu apkalpošanu galvaspilsētas lielākajā namu pārvaldē "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), taču pērn zaudēja tenderi, un šī funkcija pārgāja kompānijai "Siltumserviss Rīga".

Ziņu lente
0