Latvija un Baltkrievija apturējušas pasta sūtījumus uz Ukrainu

© Foto : facebook / Dina BrukaЛатвийская почта
Латвийская почта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ņemot vērā korespondences apstrādes grūtības Kijevas lidostā, Latvijas un Baltkrievijas iedzīvotāji nevar apsveikt radus un draugus Ukrainā, kā arī nosūtīt sūtījumus.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. Latvija un Baltkrievija apturējušas Ukrainai adresēto pasta sūtījumu pieņemšanu, ņemot vērā kravu apstrādes grūtības Kijevā.

Latvijas pasta vietnē publicētais paziņojums liecina, ka aviokompānijas noteikušas aizliegumu šo sūtījumu pieņemšanā līdz pat 2019.gada janvāra otrajai nedēļai – Ukrainas galvaspilsētas Kijevas lidostā radušās problēmas ar kravu apstrādi. Liegums attiecināts uz visa veida pasta sūtījumiem. No iedzīvotājiem pieņemtie Ukrainai adresētie pasta sūtījumi glabāsies Latvijas pasta šķirošanas kompleksā, tos nosūtīs adresātiem, tiklīdz aizliegums tiks atcelts.

Латвийская почта - Sputnik Latvija
Latvijas Pasts apbērts ar dāvanām no Ķīnas

Līdzīgas problēmas ar pasta sūtījumiem uz Ukrainu izjūt arī Baltkrievijas iedzīvotāji. Minskas iedzīvotāji informēja, ka "Belpočta" nodaļas atteikušās pieņemt sūtījumus.

"Operatore brīdināja, ka es to nevarēšu izdarīt. Viņi it kā esot saņēmuši kaut kādu pavēli nepieņemt pasta sūtījumus uz Ukrainu. Ar ko tas saistīts, nepaskaidroja. Tikai teica, ka Ukrainai paredzēto korespondenci, ko saņēmuši no klientiem vakar, viņi tagad arī būs spiesti atgriezt sūtītājiem," – izdevumam tut.by pastāstīja Minskas iedzīvotāja.

"Atsaucās uz kaut kādu iekšējo rīkojumu par aizliegumu pieņemt jebkādu korespondenci uz Ukrainu," – piebilda cita minskiete, kura tāpat plānoja nosūtīt uz Kijevu korespondenci.

"Belpočta" izziņu dienesta darbinieki apstiprināja: no 21. decembra Ukraina paziņojusi, ka pasta sūtījumi netiek pieņemti. Pieņemšanas aizlieguma termiņus izziņu dienests nenorādīja, taču 22. decembra vakarā paziņoja, ka pasts uz Ukrainu atkal tiekot pieņemts.

Ziņu lente
0