Čenelings veselības uzlabošanai: Latvijas VM iesaka uzklausīt "Visuma saprātu"

© Foto : GSFC/Solar Dynamics ObservatoryСолнечная вспышка и выброс корональной массы
Солнечная вспышка и выброс корональной массы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums medicine.lv, kas tiek laists klajā un izplatīts ar Veselības ministrijas atbalstu, reklamē apšaubāmas organizācijas, kas dziedē dvēseles un sakārto domas.

RĪGA, 24. decembris — Sputnik, Jevgeņijs Leškovskis. Latvijas medijos iedegas pamatīgs skandāls, pateicoties sabiedriskās organizācijas "Latvijas Totalitāro sektu apkarošanas komiteja" modrībai. Tā pastāstīja, ka izdevumā medicine.lv nodaļā "Psiholoģija" tiek reklamēta kaut kāda firma SIA "DVS URANTIJA", kas piedāvā apmācību un izglītību dvēseles dziedniecībā, domu sakārtošanā, kā arī privātos čenelingus (pieslēgšanos pie kaut kāda Visuma saprāta). Sludinājuma elektroniskajā variantā vietnē medicine.lv starp atslēgvārdiem minēts: depresija, trauksme, stress, kaitējums, izdegšana, bezmiegs, atmiņa.

Veselības minstrija iesaka doties kosmosā

Latvijas Totalitāro sektu apkarošanas komitejai gan ir sabiedriskas organizācijas statuss, taču tā ir nopietna. Komiteja ir FECRIS (Eiropas sektu izpētes un informēšanas centru federācija) biedre ar īpašu konsultanta status ANO Ekonomikas un sociālajā padomē, Eiropas Savienības Pamattiesību aģentūras pamattiesību platformas dalībniece.

Икона Спасителя во время Божественной литургии - Sputnik Latvija
Ticīgo skaits Latvijā kļūst mazāks

Latvijas Totalitāro sektu apkarošanas komitejas sekretāre Anastasija Monastireva  pastāstīja, ka minētā reklāma redzama, piemēram, žurnālā medicine.lv drukātās versijas 2018./19.gada numurā.

Starp citu, žurnāls tiek izplatīts visas veselības aprūpes iestādēs Latvijā. Tas iznāk ar Veselības ministrijas atbalstu un sākotnēji tika iecerēts kā ministrijas rupors, taču vēlāk ieguva zināmu neatkarību, strādājot ar dažādām medicīniskajām arodbiedrībām. Daudzi ārsti teju vai rindā stājas, lai publicētos žurnālā vai tā elektroniskajā versijā, jo to pamanīs visi kolēģi Latvijā.

Tu vēl neesi atradis savu Gaismas Ģimeni?

Pēkšņi cienījamajā izdevumā parādījusies reklāma – apmācība un izglītība dvēseles dziedniecībai, domu sakārtošanai un pieslēgumam "Visuma saprātam". Anastasija Monastireva pastāstīja, ka organizācijā DVS URANTIJA māca, it kā mūsu planēta dodas pretī jaunam evolūcijas posmam – kvantu pārejai ceturtajā un piektajā dimensijā, par "Gaismas būtni", kas atrodas uz Zemes cilvēku ķermeņos, kam pakāpeniski jāatmostas no miega.

Latvijas Zinātņu akadēmijas ēka - Sputnik Latvija
111 metri virs zinātnes

Organizācija DVS URANTIJA ir pārliecināta: mūsu redzamā fiziskā realitāte ir ilūzija, bet patiesība slēgta Kosmiskās apziņas kapsulā, kurā jūs ar mīlestību gādīgi glabājat savas bezgalīgās iespējas izpausties trīsdimensiju pasaulē un daudzdimensiju pasaulēs; tajā ir jūsu vienotība ar Visumu. Palasiet vietni urantija.lv – tur jūs uzzināsiet daudz ko jaunu, par ko mūsu Veselības ministrija, šķiet, jau sen ir informēta. Organizācija sola, ka viesis atradīs tur domubiedrus un draugus – savu Gaismas Ģimeni. DVS URANTIJA ir arī skola – četri kursi un "Bērnu meistarības centrs".

Dīvaini, kā tāds brīnums iekļuvis žurnālā un portālā Medicine.lv, jo tas reklamē kvalitatīvus un zinātniski pamatotus medicīniskos pakalpojumus, kas atbilst periodiskā izdevuma nosaukumam.

"Tāpēc tamlīdzīga pamata saturam neatbilstoša reklāma var maldināt vai nodarīt nopietnu kaitējumu cilvēku veselībai, kuri atsaukušies uz šo reklāmu. Ja cilvēks, uzticoties izdevuma imidžam, dos priekšroku šīs organizācijas okultajām pseidozinātniskajām metodēm, nevis profesionālai medicīniskajai palīdzībai, viņa stāvoklis var pasliktināties," – atzīmēja Anastasija Monastireva.

Nāvējoši bīstami ir uzticēties, kam pagadās

Latvijas Totalitāro sektu apkarošanas komitejas līdzpriekšsēdētājs Viktors Jolkins pastāstīja Sputnik, ka šī organizācija ir New Age tiešais pāstāvis, kurā sintezējas visdažādākie rietumu un austrumu ticējumi.

"Nesāksim plaši apspriest šīs organizācijas mācības okulti mistisko pamatu – tās ir viņu tiesības. Taču! Šī organizācija, publicējoties nopietnā žurnālā, lien zinātniskās konvencionālās medicīnas jomā, un tas patiešām ir bīstami. Šī organizācija ne tikai kaut kādu "izraudzīto" lokā, bet gan no mediķu uzticību ieguvuša žurnāla lappusēm, ziņo, ka var ārstēt, piemēram, depresiju, ar ko normālajā pasaulē nav viegli tikt galā nopietniem psihologiem un psihiatriem.

Šeit ir tāds pats stāsts kā ar Jehovas liecinieku baznīcu*. Viena lieta ir tās reliģiozie sprediķi. Pavisam cita, ja šī "baznīca", piemēram, aizliedz pārliet asinis, pat tad, ja tas nepieciešams cilvēka dzīvības glābšanai. Kad tā notiek, ir jāceļ trauksme," – ir pārliecināts Viktors Jolkins.

…Skolotājus arī kodēs

Tiesa, Latvijas ministriju laukā jau sen valda haoss. Nē, ne jau kosmisks, protams, taču haoss. Piemēram, pirms dažiem gadiem izcēlās ar Izglītības ministriju saistīts skandāls.

Малыш с чемоданом - Sputnik Latvija
Latviešu ģimene atgriezusies Īrijā: "te ir brīvība un cilvēki laimīgāki"

Pirms 1. septembra izstāžu zālē "Ķīpsala" notika tradicionālā izstāde "Skola", kur tika prezentēta pedagogu kvalifikācijas celšanas programma, ko izstrādājusi organizācija "Marika plus" – "Saentoloģijas baznīcas" produkts, kas Latvijā jau sen strādā ar citas struktūras – "Dianētikas centra" starpniecību. Protams, Latvijā tā nav reģistrēta kā reliģiska organizācija, tā ir sabiedriska organizācija, kas nodarbojas ar izglītību dažādās jomās.

Toreiz organizācija prezentēja kaut kādu "dievišķīgu programmu", teiksim, aptuveni tādu pašu kā Jehovas liecinieku baznīcā. IZM toreiz šai programmai izsniedza licenci ar stingru formu "A2". Tas nozīmē, ka dokumentam ne tikai ir tiesības uz dzīvi – pat skolu direktoriem ir jāatzīst saentologu apliecības, ko pedagogi saņēmuši pēc kvalifikācijas celšanas kursiem.

Piezīmēsim, ka Jehovas liecinieku baznīca un Saentoloģijas baznīca ir starptautiskas organizācijas, ko psihologi un speciālisti kultu un reliģiju jautājumos dēvē par bīstamākajām sektām uz planētas, turklāt tās ir vienas no izplatītākajām un ietekmīgākajām. Taču IZM, lūk, to nezināja un, spriežot pēc visa, neskatoties izsniedza "Marikai plus" minēto licenci un izstādē "Skola" reklamēja to pedagogiem un direktoriem.

Ministrijas iestājas sektās

Tolaik saentologi ar saviem pedagogu kvalifikācijas celšanas kursiem centās iekļūt Latvijas skolās, un viņu programma tika atbilstoši saskaņota IZM struktūrās, piemēram.

Марихуана - Sputnik Latvija
Medicīniskās marihuānas legalizācija: Valsts policija - par, Veselības ministrija - pret

Tolaik, pateicoties  Latvijas Totalitāro sektu apkarošanas komitejai, par šo programmu uzzināja mediji. Izcēlās nopietns skandāls, un ministrija žurnālistu iespaidā piebremzēja saentologu darbību skolās.

Interesanti gan, kura ministrija nākamā sadraudzēsies ar apšaubāmajiem dvēseles glābējiem? Varbūt Aizsardzības... Ja tā, iespējama kārtējā reforma Latvijas armijā: var parādīties jauni spēki – cīņai ar tiem, kuri nav pieslēgušies visuma saprātam un neļauj to darīt arī citiem.

* Krievijā atzīta par ekstrēmistisku organizāciju.

Ziņu lente
0