Idejas jebkurai gaumei: ko dāvināt svētkos?

© Sputnik / Sergey MelkonovРождественская елка на Ратушной площади в Риге
Рождественская елка на Ратушной площади в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemas svētki būs klāt pavisam drīz. Rindas veikalos kļūst aizvien garākas, plaukti veikalos tukšojas.

RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Decembra nogale ir labākais laiks sirsnīgam apsveikumam, un dāvanu iegāde kļūst pat ļoti patīkamām rūpēm, atgādināja Sputnik Baltkrievija.

Nākamais gads būs Dzeltenās zemes cūkas gads, tāpēc ieteicams dāvāt omulīgas un praktiskas lietas. Astoņi lieliski dāvanu varianti draugiem un tuviniekiem – Sputnik apskatā.

Dūraiņi, pirkstaiņi, šalle

Silti aksesuāri ir viena no piemērotākajām un omulīgākajām dāvanām. Pārsteigumam varat izvēlēties nevis parastos garderobes priekšmetus, bet gan ar atbilstošiem rakstiem rotātus: ļoti piemērotas būs eglītes, sniegpārsliņas un brieži. Izvēloties, piemēram, šalli, īpašu uzmanību pievērsiet tās kvalitātei: ziemas šalles saturā jābūt vilnai, citādi aksesuārs nebūs pietiekami silts.

© Sputnik / Sergey MelkonovLatviešu dūraiņi
Idejas jebkurai gaumei: ko dāvināt svētkos? - Sputnik Latvija
Latviešu dūraiņi

Grāmata

Grāmata ir universāla dāvana. Ziemas svētkos ļoti labi iederēsies "ziemīgas" grāmatas ar Ziemassvētku stāstiem vai grāmatas par omulību mājās, kas sniegs interesantus padomus ģimenēm. Tāpat var uzdāvināt grāmatu, kas jums saistīta ar svētkiem, taču, piemēram, kādā svešvalodā.

Galda spēle

Tāda dāvana būs īsti piemērota aktīviem un jautriem cilvēkiem. Šeit jūs ierobežo tikai jūsu fantāzija, jo mūsdienās galda spēļu izvēle ir fantastiski plaša. To vidū ir atrodamas ne tikai interesēm atbilstošas spēles, bet arī izklaidei svētkos piemērotas.

Dāvanu karte

Masāžas kursam, apģērbu vai kosmētikas veikalam, skaistumkopšanas salonam, lēcienam ar izpletni vai tetovējumam. Dāvanu karti var uzdāvināt visiem: brālim, vīram, draudzenei vai mammai. Tā ir viena no labākajām dāvanām, jo ļauj cilvēkam patstāvīgi izmantot to viņam ērtā laikā.

Tēja

Par autentisku dāvanu svētkos kļūs tēja. Visjaukāk būs, ja tā būs dažādu tēju izlase, iesaiņota Ziemassvētku papīrā vai vienkārši pārsieta ar skaistu lenti. Turklāt ziemas laikā pārdošanā parasti parādās "Ziemassvētku" tējas: ar kanēļa, apelsīna, piparkūku garšu utt.

© Sputnik / Sergey MelkonovTēja
Idejas jebkurai gaumei: ko dāvināt svētkos? - Sputnik Latvija
Tēja

Eglītes rotājumi

Ar tādas dāvanas palīdzību jūs varat sniegt savu artavu citas mājas omulībā. Jūs varat uzdāvināt gan reti atrodamu dārgu bumbu, gan zvaigznīti, tikai paturiet prātā, ka rotājumam jāatbilst eglītes dizainam, lai jūsu dāvana neatšķirtos no kopējā stila.

Gada simboli

Ideāla dāvana ierobežota budžeta apstākļos – pārsteigumam būs piemēroti breloki, statuetes, vāzes ar nākamā gada – cūkas simbolu. Tāda dāvana nav īpaši praktiska, taču tas ir jauks uzmanības pierādījums. Tiesa, vienmēr var paturēt prātā iespēju uzdāvināt cūciņu-krājkasīti.

Konfekšu burka

Lai sagatavotu tādu dāvanu, jums būs vjadzīgi:

  • beramo produktu burka;
  • dažādas konfektes vai citi konditorejas izstrādājumi;
  • daudzkrāsaini konfeti, serpantīns vai citi rotājumi;
  • atlasa lente.

Stikla burkas dibenā ieberiet mirdzošus rotājumus. Pār tiem izberiet daļu konfekšu (būs jauki, ja konfekšu iesaiņojums atgādinās svētkus – to krāsas saistīsies ar Ziemassvētkiem), pēc tam – atkal ieberiet "spīdumus" un tā tālāk – piepildiet banku kārtām, līdz tā  būs piepildīta līdz augšai. Aizveriet burku un rotājiet, piemēram, ar sarkanu vai baltu atlasa lenti, egles zariņiem, salmu puzurīšiem, pat ar piparkūkām!

Lai jums silti un gaiši svētki!

Ziņu lente
0