"Viņam likās, ka tas ir pieņemami": sešgadīgās meitenītes izvarošanas lietas detaļas

© Sputnik / Sergey MelkonovНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija atklājusi divdesmit gadus vecā pedofila lietas izmeklēšanas detaļas, kurš tika aizturēts ar FIB palīdzību.

RĪGA, 21. decembris – Sputnik. Noziedznieks, kurš tiek turēts aizdomās savas sešgadīgās radinieces seksuālā izmantošanā, bija ļoti pārsteigts par policijas darbinieku vizīti. Atgādināsim, ka Latvijas policija aizturēja pedofilu pateicoties informācijai, kuru saņēma no FIB kolēģiem.

Izrādījās, izvirtulis publicēja sižetu ar bērna izvarošanas ainu kādā legālā Interneta vietnē, kura specializējas tieši uz erotiskajām tiešraidēm. Pēc Valsts policijas Dzimumnoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieka Oļega Lavčinovska sacītā, par savas rīcības motivāciju aizturētais vīrietis neko nevarēja pateikt. Tobrīd tas, ko viņš darīja, viņam likās pieņemami, raksta Skaties.lv.

Imantas pedofils pārsūdzējis piespriesto 25 gadu cietumsodu - Sputnik Latvija
Imantas pedofils pārsūdzējis piespriesto 25 gadu cietumsodu
Zināms, ka šajā Interneta vietnē paredzēta naudas atlīdzība par populāru video. Taču pedofila sižets izrādījies ne tik populārs, un drīzumā tik arī dzēsts, tāpēc izvirtulim neizdevās neko nopelnīt.

Tā kā izvarotājs nedomāja, ka dara kaut ko ļoti sliktu, tad arī sava nozieguma pēdas viņš necentās dikti slēpt – IP adresi, kura reģistrēta Latvijā, uzreiz noskaidroja FIB darbinieki un nodota Latvijas kolēģiem. Pēc dažām dienām pie pedofila durvīm pieklauvēja Latvijas policijas darbinieki, un divdesmit gadus vecais izvirtulis nonāca aiz restēm, kur atrodas arī šodien.

Kā noskaidroja izmeklēšana, sešgadīgajai meitenītei pedofils ticis klāt, izmantojot radinieku sakarus, kad viņa ar ģimeni viesojusies viņa mājā. Jāatzīmē, ka lietas dalībnieki – gan noziedznieks, gan viņa upuris – nav kaut kādi sabiedrības marginālie elementi, bet absolūti labklājīgu ģimeņu locekļi.

Izmeklētāji nonāca pie secinājuma, ka meitenīte tikai vienu reizi tika pakļauta seksuālai izmantošanai tiešraides ierakstīšanas laikā, taču pirms tam izvirtulis vairākkārt nodarbojies ar mazgadīgo pavedināšanu netiklībā.

Pēc Valsts policijas Dzimumnoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieka Oļega Lavčinovska sacītā, pat pornogrāfisko un erotisko materiālu demonstrēšanas mazgadīgai personai ir noziegums, par kuru paredzēta kriminālatbildība par pavedināšanu netiklībā.

No vardarbības cietušais bērns saņēma valsts kompensāciju un psiholoģiskās reabilitācijas kursu. Taču visvairāk policijas darbiniekus izbrīnījis fakts, ka aizturētais vīrietis, kuram, jāsaka, draud mūža ieslodzījums, sākumā pat nesaprata visu nozieguma nopietnību, kuru viņš ir pastrādājis.

"Viņš bija ļoti pārsteigts, ieraugot mūs. Bet viņš saprata, ka tas nav nekas labs. Bet tajā brīdī viņam nelikās, ka tas ir kaut kas ļoti slikts, jo tas tak bija tikai vienu reizi, kas tur, viņa vēl maziņa. Viņš savā prātā to nedefinēja, kā ļoti nozīmīgu pārkāpumu," pastāstīja Valsts policijas Dzimumnoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks.

Atgādināsim, ka pedofils tika aizturēts 7. augustā savā dzīvesvietā. Saskaņā ar policijas datiem, seksuālās vardarbības attiecībā pret bērnu ainas tiešā translācija  parādījās publiskajā telpā 2. augustā. FIB darbinieki noskaidroja, ka IP adrese atrodas Latvijā, nodeva šo informāciju Latvijas policistiem, un uzreiz tika uzsākta izmeklēšana.

Sakarā ar notikušā faktu tika uzsākts kriminālprocess vienlaikus pēc trīs Krimināllikuma pantiem. Šobrīd izmeklēšana ir pabeigta un lieta iesniegta prokuratūrai.

Ziņu lente
0