Politika

"Jaunā Vienotība" rīkos pārrunas ar visām partijām, izņemot "Saskaņu"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministra amata kandidāts Krišjānis Kariņš šodien tiksies pārrunās ar piecu partiju pārstāvjiem.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. "Jaunā Vienotība" šodien plāno apspriest Krišjāņa Kariņa valdības veidošanas iespējas ar piecām partijām, vēsta partijas mājaslapa.

Pirmā tikšanās notiks plkst. 10:00 ar KPV LV pārstāvjiem, otrie plkst. 11:00 ir uzaicināti Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji, plkst. 13:00 – Zaļo un zemnieku savienība, plkst. 14:00 – "Attīstībai/Par!", plkst. 15:00 – Nacionālā apvienība.

Кандидат в премьеры от партии Согласие Вячеслав Домбровский (справа) - Sputnik Latvija
Politika
Dombrovskis: Saeima lieliski strādā bez valdības

Plkst. 16:15 sāksies Kariņa preses brīfings.

Partija "Saskaņa" uz pārrunām netika aicināta: Kariņš iepriekš paziņoja, ka ir gatavs vadīt Ministru Kabinetu ar nosacījumu, ka tajā tiks pārstāvētas visas "latviskās" partijas.

Pēc tam, kad Aldim Gobzemam (KPV LV) neizdevās izveidot valdību, savukārt Artis Pabriks ("Attīstībai/Par!") atsauca savu kandidatūru, Latvijas prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka tuvāko dienu laikā neiejauksies procesā, lai partijas spētu vienoties par kopīgā premjerministra kandidāta atbalstīšanu.

Pēc tam neoficiālās pārrunās kā potenciālais kompromisa premjerministra amata kandidāts tika nosaukts Kariņš, un partijas pauda vēlmi apspriest Ministru Kabineta veidošanu viņa vadībā.

Ziņu lente
0