Dainis Dukurs: Aleksandrs Zubkovs ož pēc dopinga

© Sputnik / Sergey MelkonovТренер латвийских скелетонистов Дайнис Дукурс
Тренер латвийских скелетонистов  Дайнис Дукурс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Siguldas trases direktors Dainis Dukurs atbildēja uz Krievijas Bobsleja federācijas vadītāja Aleksandra Zubkova apsūdzībām.

RĪGA, 13. decembris – Sputnik. Latvijas skeletona komandas galvenais treneris, skeletonistu Martina un Tomasa Dukura tēvs Dainis Dukurs nesadarbojas ar Krievijas Bobsleja federācijas prezidentu Aleksandru Zubkovu, paziņoja viņš intervijā radio Baltkom.

SOK komisija iepriekš atzina Zubkovu par vainīgu antidopinga noteikumu pārkāpšanā, anulēja Olimpiādes 2014 rezultātus, kurā viņš sportista kārtā izcīnīja divas zelta medaļas, un uz mūžu atstādināja no dalības Spēlēs. Vēlāk Sporta arbitrāžas tiesa CAS nomainīja mūža atstādināšanu no Olimpiādēm ar nepielaišanu tikai 2018. gada Spēlēm Phjončhanā. Maskavas pilsētas tiesa atļāva neizpildīt CAS lēmumu par Soču Olimpisko spēļu zelta medaļu atņemšanu Zubkovam.

Президент Федерации бобслея России Александр Зубков - Sputnik Latvija
Zubkovs: Dainis Dukurs neļauj Krievijas sportistiem trenēties Siguldā

Pēc Dukura sacītā, Zubkovs "pa gabalu ož pēc dopinga".

"Es strādāju ar reģioniem, ar Krieviju arī, bet ne ar federāciju, kuras vadītājs pa gabalu ož pēc dopinga. Es runāju par Bobsleja federācijas vadītāju Aleksandru Zubkovu. Palasiet visus tiesas materiālus par dopingu sportistiem – tas ir marasms, ko viņi dara," norādīja Dukurs.

Pasaules bobsleja un skeletona kausa laikā, kurš notika Siguldā, Zubkovs pastāstīja intervijā, ka Krievijas sportistus nelaida trenēties trasē, un šo lēmumu pieņēmis tieši Dainis Dukurs, trases direktors.

Dukurs nosauca šos vārdus par "muļķībām".

"Nu muļķības kaut kādas! Vakar atbrauca Krievijas komanda, atbrauca reģioni – visi nobrauca. Vienkārši mēs nestrādājam ar nacionālo komandu, kuras prezidents nosmērējies ar dopingu. Viņi trenējās trasē Siguldā oficiālos braucienos. Ar treniņu plānošanu nodarbojas trases menedžments. Piemēram, ja trase ir pilna un brīva laika nav, tas, kurš ierodas pēdējais, netrenējas," uzsvēra viņš.

Ziņu lente
0