Tiesa atzinusi Ilarionu Girsu par nevainīgu starpnacionālā naida kurināšanā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Illarions Girss atzīts par nevainīgu apsūdzībā, kas pret viņu izvirzīta saskaņā ar Krimināllikuma 78. panta otro daļu.

RĪGA, 8. decembris — Sputnik. Piektdien Kurzemes rajona tiesa atzinusi Latvijas tiesībsargu un sabiedrisko darbinieku Ilarionu Girsu par nevainīgu viņam inkriminētajā starpnacionālā naida kurināšanā, vēsta LSM.

Tiesas priekšsēdētāja palīdze Velga Luka paziņoja, ka Girss atzīts par nevainīgu apsūdzībā, kas pret viņu izvirzīta saskaņā ar Krimināllikuma 78. panta otro daļu, un attaisnots.

Илларион Игоревич Гирс - Sputnik Latvija
Ilarions Girss lūdz politisko patvērumu Krievijā

Krimināllieta pret Girsu tika ierosināta sakarā ar materiālu, kas 2014. gadā tika publicēts vietnē illarion.lv. Girss tika apsūdzēts saskaņā ar Krimināllikuma 78. panta otro daļu par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, (brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods).

2016. gada septembrī Girss saņēma bēgļa statusu Krievijā – viņš lūdza patvērumu, paskaidrojot, ka Latvijā saskāries ar vajāšanu politiskās darbības dēļ.

"Latvijā, kuras pilsonis esmu, mani vajā par politisko pārliecību un darbību. Latvija ir mana mazā dzimtene, Krievija – lielā, un šajā gadījumā Krievija ir daudz dabiskāka izvēle," – teica Girss.

Ziņu lente
0