Sniegs un lietus: sinoptiķi stāsta par laikapstākļiem nedēļas nogalē

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasДождь
Дождь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajās dienās Latvijā saglabāsies mākoņains laiks, vietām gaidāmi nokrišņi – slapjš sniegs un lietus, vēsta sinoptiķi.

RĪGA, 8. decembris - Sputnik. Sinoptiķi prognozē, ka visu nākamo nedēļu gaidāms mākoņains laiks, nokrišņi būs vērojami gandrīz ik dienas.

Ciklonu sistēma virs Ziemeļeiropas noteiks laika apstākļus arī Latvijā, tādēļ laiks būs apmācies. Nokrišņu mākoņi valsts austrumos nesīs sniegu un slapju sniegu, uz ceļiem veidosies apledojums – autovadītājiem ieteicams būt uzmanīgiem.

Пляж Феодосии, Крым - Sputnik Latvija
Sinoptiķi novērtējuši laikapstākļus 2018. gadā un snieguši prognozi nākamajam gadam

Sestdien Latviju šķērsos kārtējā nokrišņu zona,  iespējams ilgstošs lietus, austrumu rajonos – sniegs un apledojums. Gaisa temperatūra sestdien iesils līdz 0..+2 grādiem valsts austrumos un līdz +5...+8 grādiem Kurzemē. Tāda pati gaisa temperatūra saglabāsies arī svētdien, taču gaidāms arī brāzmains dienvidu vējš 15-16 m/s.

Nākamajās dienās nokrišņu daudzums mazināsies visā valstī, izņemot Kurzemi. Nedēļas pirmajā pusē gaisa temperatūra sasniegs +5 grādus, naktī vietām 0…-2 grādus.

​Nedēļas otrajā pusē valstī no jauna kļūs vēsāks. Iespējams stabils, lai arī neliels sals. Iepriecina tas, ka nokrišņu gandrīz nebūs, lai arī laiks joprojām būs apmācies.

Ziņu lente
0