"Rīga neslīkst eglīšu skeletos": Ziemassvētku eglīšu noma kļūst populārāka

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasОткрытие ёлочных базаров в Москве
Открытие ёлочных базаров в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemassvētku eglīšu noma Latvijā pieejama tikai otro gadu, taču pirmie klienti, kuri vēlējās rezervēt kokus, audzētavām sāka zvanīt jau vasaras tveicē.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Ziemassvētki nāk aizvien tuvāk, tātad laiks padomāt par eglīti – svētku galveno rotājumu. Iespēju ir daudz: nocirst koku mežā, nopirkt vai pat iznomāt eglīti podiņā.

Audzētavā "Baltezers" pirms karstākā darba laika darbinieki atsvaidzina podiņos audzētās eglītes, jo pērn pieprasījums pēc tām bija ļoti liels, vēsta skaties.lv.

"Ļoti daudz ģimenes nāk un bērniem māca ņemt dzīvu eglīti. Ne visiem ir tās zemes, viņi aizved uz Rīgu un pēc tam ved uz laukiem pie saviem vecvecākiem vai draugiem aizved, jo cilvēki grib ņemt dzīvu eglīti, lai eglīte turpina savu dzīvi tālāk," – pastāstīja audzētavas vadītājs Varis Kazaks.

Iegādājoties eglītes stādu podiņā, jāpievērš uzmanība poda izmēram: jo tas mazāks, jo mazākas izredzes kokam izdzīvot.

Iznomāt, nevis nocirst

Egle mežā dzīvo līdz 300 gadus. Taču Ziemassvētku eglīšu mūžs ir pavisam īss – daži gadi mežā un dažas nedēļas ar rotājumiem zaros. Līdz ar "zaļās domāšanas" izplatīšanos Latvijas iedzīvotāji aizvien biežāk pērk eglītes stādu podiņā, bet pirms dažiem gadiem valstī parādījās jauns pakalpojums – tagad meža skaistuli iespējams iznomāt.

Участница форума из Украины - Sputnik Latvija
Ziemassvētki bez politikas: Latvijas, Krievijas un Ukrainas karogi pie Brīvības pieminekļa

Pakalpojums ir pieprasīts – decembra sākumā cilvēki ierodas aplūkot sortimentu un rezervēt iepatikušos koku. Pēc tam īsi pirms svētkiem nomas darbinieki to piegādās mājās.

Pirmie klienti par eglīšu rezervāciju interesējās jau vasarā.

"Tas ir bijis vasaras karstais laiks, un tas telefona zvans nedaudz izsita no sliedēm, jo ir vasara!" - atminējās audzētavas "Dreiliņu stādi" pārstāve Elizabete Vētra.

"Eglīte turpina dzīvi pēc svētkiem, Rīga neslīkst eglīšu skeletos. Zaļā domāšana ir liels iemesls. Mēs ejam laikam līdzi un domājam par vidi, kurā esam," – pastāstīja Vētra.

Skaties.lv žurnālisti uzskata, ka eglīšu nomas pakalpojums iepaksies arī kungiem, kuriem, tuvojoties Līgo svētkiem, vairs nenāksies uzklausīt neapmierināto: "Iznes eglīti, iznes eglīti..."

Dažas iznomātās Ziemassvētku eglītes vasarā tiks pārstādītas dzīvnieku patversmē Ulubele.

Ziņu lente
0